ACNEWS

Ló nincs, jó a szamár is: a Ferraritól kirúgott Binottó az Audinál

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Visszatér a száguldó cirkuszba a technikai zseni, aki csapatfőnökként ugyan megbukott a vörösöknél, de az Audi két kézzel kap érte.
Hirdetés
Ad image

Visszatér a Forma-1-be a Ferraritól tavalyelőtt kirúgott Mattia Binotto, a jelenlegi Sauber Forma-1-es csapathoz. Ami jövőre az Audi gyári csapataként fut tovább. Ahol szintén csapatfőnök lesz, már augusztustól átveszi az Audi F1-es projektjének irányítását. Binotto évtizedeken keresztül dolgozott a Ferrari Forma-1-es csapatánál, ahol a ranglétrát megmászva az utolsó éveiben csapatfőnök is lett.

A mezőnyhöz csak 2026-ban csatlakozó istállónál nagy változást hoz az 54 éves olasz mérnök, Binotto jelenléte. Ugyanis a projektet az elejétől felépítő Andreas Seidl, valamint Oliver Hoffmann is távozik. Tehát az olasz szakember helyettük érkezik – adta hírül a formula.hu.

„Örömmel tölt el, hogy le tudtuk igazolni Mattia Binottót ambíciózus Forma-1-es projektünkhöz. Több mint 25 éves tapasztalatával a Forma-1-ben kétségtelenül döntő hozzájárulása lesz az Audi munkájához” – nyilatkozta az Audi vezérigazgatója, Gernot Döllner.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés