ACNEWS

Lövésekkel vetettek véget a pesti autós üldözésnek a rendőrök

Előbb Jolánka nénit, most már Kati nénit is gyászolja a falu Fotó: police.hu
Előbb Jolánka nénit, most már Kati nénit is gyászolja a falu Fotó: police.hu
A fél város azt találgatja, miért menekült el a rendőri igazoltatás elől a Mercedes Vito sofőrje és utasa.
Hirdetés
Ad image

Szerdán késő éjjel egy ámokfutó sofőrt próbáltak megállítani a ferencvárosi rendőrök, ő azonban nem tett eleget a felszólításnak, hanem gázt adva megpróbált kereket oldani. Az egyenruhások a nyomába eredtek, és végül kilőtték menekülő furgon kerekeit. Ezt követően a furgon sofőrje és utasa kiugrott az autóból, majd futva elmenekült.

Gumicsikorgás, szirénázó rendőrautók verték fel éjfél körül az Üllői út csendjét. A hangzavarra felfigyeltek a környéken élők is, a József Attila – lakótelep csoport tagjai például a Facebook oldalukon írták meg a történteket. Akadt köztük, aki azt hitte, hogy filmet forgatnak, más legalább 15 szirénázó járőrautót számolt össze.

„Egy fehér Mercedes Vito kocsit üldöztek, és az Albert Flórián / Könyves Kálmán sarkán ki is lőtték a kerekeit, viszont az ámokfutók kiszálltak a kocsiból és elszaladtak a Fradi pu. felé. Pont akkor végzett a párom és kísértem haza. Szép kis rendőrcsapat volt ott…” – írta egy férfi a posztjában.

„Én az Ifjúmunkás-Dési Huber környékéről, de rossz érzés volt hallani ezt a folyamatos szirénázást” – tette hozzá egy másik.

Az AcNews kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette az autós üldözés hírét. Mint a police.hu-n írták, Budapest III. kerületében, a Bécsi út és Virágosnyereg út kereszteződésében a járőrök egy autó vezetőjét akarták ellenőrizni. Azonban a sofőr nagy sebességgel továbbhajtott az Árpád híd irányába.

A rendőrök több kerületen át követték az autót, ami a Könyves Kálmán körútról a Gubacsi útra fordult, majd az Illatos út, Epreserdő utca, Ecseri út, Üllői út vonalon száguldott tovább. Amikor visszatért a Könyves Kálmán körútra, a villamossíneken át a Gyáli útra próbált rákanyarodni, elakadt, így a rendőrök utolérték és elfogták. A 31 éves moldáv állampolgár ellen engedély nélküli vezetés, illetve közúti veszélyeztetés gyanúja miatt indult eljárás.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés