ACNEWS

Mi folyik itt? Két nap alatt két Boeing gyulladt ki

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
Alig egy nappal az előző Boeing baleset után, most egy 787-es kötött ki kigyulladva a bokorban. Ez a 11. eset január óta.
Hirdetés
Ad image

Kigyulladt és a bokrok között állt meg ma kora reggel egy Boeing 737-es repülőgép Szenegálban. A járaton 78 utas indult útnak, amikor is a sikertelen felszállási kísérlet közepette a gép súlyos károkat szenvedett. Kigyulladt, majd letért a kifutópályáról és a bozótosba csapódott. A repülőtér mentőalakulatai azonnal evakuálták az utasokat. A 78 főből 11-en megsérültek, közülük négyen súlyosan. Halálesetről nincs hír a DailyMail információi szerint.

https://www.tiktok.com/@kyceflyingaviatio/video/7366939817889828102?q=boeing%20737%20dakar&t=1715256167998

Ez a baleset azonban nem az első volt a közelmúltban. A szenegáli eset alig egy nappal azután történt, hogy a FedEx amerikai postai szolgáltató 767-es teherszállító gépe leszállás közben lezuhant Törökországban, miután meghibásodott a futóműve. A gép a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről tartott Isztambul felé, amikor a pilóta észlelte a futómű meghibásodását. A repülő törzse szikrák és füst kíséretében szétrepedt, miközben a pilóták kényszerleszállást hajtottak végre. A járatot a mentőcsapatok már a helyszínen várták, azonnal lefújták oltókészülékkel, hogy megakadályozzák az esetleges tűz keletkezését. Senki sem sérült meg.

Ezek a balesetek azonban csak tovább súlyosbítják a Boeing gondjait. A céget jelenleg is átvilágítják a sorozatos balesetek és biztonsági aggályok miatt. Nem beszélve arról, hogy két olyan ember is hirtelen elhunyt alig két hónap különbséggel, akik beszélni akartak a cég körüli biztonsági gondokról. Csak idén 11 baleset történt a fenti kettőt is beleszámolva, amikről az AcNews itt írt részletesebben, ahogy a céget érintő halálesetekről, illetve a vizsgálatokról is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés