ACNEWS

Ma lenne 65 éves Bajor Imre – Így emlékeznek rá barátai

Bajor Imre március 9-én lenne 65 éves. A színész hét és fél éve hunyt el. Barátai, kollegái sosem felejtik őt.

Hirdetés
Ad image

Bajor Imre március 9-én lenne 65 éves. A színész hét és fél éve hunyt el. Barátai, kollegái sosem felejtik őt.

Bajor Imre a Heti Hetesben is mindig vitte a prímet. A műsor egykori producere, Ónodi György azt mondja: az egész teret betöltötte a színész vidámsága és a jósága.

„Egyszer ellopták az autóját, amelyet egyébként nem ő vezetett, hanem a sofőrje, mert neki nem volt jogsija. Felhívták a tolvajok, és ajánlatot tettek, hogy egy bizonyos összegért visszaveheti, mire ő annyit válaszolt nekik: „Köszönöm szépen, de használt autót nem veszek!” – mesélte nevetve Ónodi a Blikknek.

Heilig Gábor is érdekes történettel emlékezett Bajor Imrére.

„Az éttermében tartotta a születésnapját, és bár én nagyon fáradt voltam, nem hagyhattam ki, hogy legalább beugorjak és körbepuszilgassam. Ám Imi bulijából nem lehetett csak úgy lelépni, elkezdett kérlelni, hogy ugyan énekeljek már neki egyet. Belementem, elindultam a kis hatszögletű dobogó felé, amely színpadként szolgált a Kicsihuszárban, ám nem úgy sikerült a fellépés, ahogy annak kellett volna – emlékezett Heilig, aki megbotlott, majd akkorát esett, hogy mentőt kellett hívni hozzá. – Az ügyeleten kötöttem ki, kiderült, hogy kiugrott a vállam” – mesélte a zenész, aki stílszerűen emlékezik majd meg a barátjáról.

„Az biztos, hogy iszom egyet az emlékére, vagy nem csak egyet” – mosolyodott el Heilig.

Peller Károly a mai napig Bajor Imre eredeti kellékeivel lép színpadra a Mágnás Miskában, ahol a színész szerepét ő vette át.

„Először Mixi grófot alakítottam ebben a darabban, így sokat dolgoztam együtt Imivel, aki sosem éreztette velem vagy bármelyik fiatallal, hogy kevesebbek lennénk nála. Sőt, nagyon szerette a fiatalokat, mindenkihez rögtön odament bemutatkozni, és el is látta jó tanácsokkal – mesélte Peller. – Én ugrottam be a szerepébe, amikor beteg lett, de arra volt ideje, hogy felhívjon és elmagyarázza, merre találom a monoklit, amelyet hordott, sőt, a kalapját is nekem adta, amely ugyan nem jó rám, de nem érdekel, mert azt mondta nekem, abban van a szerep. Akkor sem engedtem, hogy új kellékeket adjanak, amikor felújították a darabot: én továbbra is Bajor Imre kalapjában és monoklijával vagyok Mágnás Miska.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés