ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Ma reggeltől így változik a fővárosi közlekedés

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Az elmúlt évtized legnagyobb árvize miatt tovább korlátozzák a rakpartok és az azok környezetében közlekedő járatok forgalmát. A 2-es villamos valójába már nem is jár.
Hirdetés
Ad image

Változások a közösségi közlekedésben:

Metró 2

Szeptember 20-tól, péntektől lezárják a metró Batthyány téri állomását, a szerelvények csak áthaladnak a megállón, le- és felszállni nem lehet. A metróállomás lezárásának idején a 39-es busz vonalán a Széll Kálmán tér és a Batthyány tér között csuklós buszok közlekednek, a szokásosnál sűrűbb járatindulással.

HÉV 5

Szeptember 18-án, szerdán lezárják a H5 HÉV alagúti szakaszát, ezért a HÉV nem hajt be a Batthyány téri végállomására, és a Margit hídnál is a felszínen kialakított ideiglenes végállomásnál lehet csak fel-, illetve leszállni. A következő napokban a Batthyány téren és a Margit hídnál a HÉV-aluljáró lépcsőinél homokzsákokat helyeznek el, ezért azokat nem lehet majd használni.

A BKK és a MÁV-HÉV munkatársai hangbemondásokkal, információs táblákkal, a Margit híd, budai hídfő állomásnál pedig személyesen is segítik az utasok tájékozódását. Ennek ellenére a BKK arra kéri a szentendrei héven utazókat, hogy útvonalukat még indulás előtt tervezzék meg.

Villamos 2-2B-23

Szeptember 19-től, csütörtöktől a villamosok az északi szakaszon csak a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között közlekednek. Pótlóbuszok se állnak a rendelkezésre.

A korlátozása ideje alatt a belvárost érintő egyéb járatokat, különösen a metrókat, a kiskörúti 47-es és 49-es, a nagykörúti 4-es és 6-os villamost, a 72-es trolibuszt, valamint a 9-es és a 15-ös autóbusz igénybevételét javasolják.

Villamos 4-6

A villamosok nem állnak meg a Margitsziget / Margit híd megállóhelyen.

Villamos 19-41

Szeptember 20-tól a 19-es villamos két szakaszon, a Bécsi út felől csak a Batthyány téri, illetve a Clark Ádám téri ideiglenes végállomásig (felváltva), Kelenföld felől pedig a Clark Ádám tér megállóhelyig közlekednek.

a 41-es villamos pedig a Lánchíd környéki vonalszakaszt elkerülve, a Krisztina körút felé, az 56-os villamos vonalára terelve közlekedik.

Busz 15

A buszok terelve közlekednek. Nem érintik a Dorottya utca (Vörösmarty tér) megállót, helyette az Apáczai Csere János utcában a Wekerle Sándor utcánál lehet fel- és leszállni.

Busz 26

A Margitsziget lezárása miatt nem közlekedik.

Busz 34-934

A 34-es autóbusz a 134-es busz útvonalán (Czetz János utca–Mátyás király út–Batthyány utca) közlekedik. Ezért nem érinti a Békásmegyer és a Rómaifürdő közötti megállókat. Ugyanez vonatkozik a 934-es éjszakai járatra. Nem áll meg a Békásmegyer H és a Római úti lakótelep, Varsa utca közötti szakaszon.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés