ACNEWS

Ma reggeltől másként számlázzák a gázfogyasztást

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Módosította a kormány a lakossági rezsicsökkentési rendszer szabályait egy szerda este megjelenő jogszabállyal, ami már ma reggel hatályba is lépett. és konkrétan azokat érinti, akik átalány alapon fogyasztják a földgázt - derül ki a Magyar Közlönyből.
Hirdetés
Ad image

Mintegy százezer átalánydíjas lakossági ügyfelet érint a rendeletmódosítás: a kedvezményes (rezsicsökkentett) áron fizethető földgázt a nyári időszak napjaira egyenletesen osztja el számukra a szolgáltató.

A jogszabály megengedi, hogy az éves kedvezményes gázmennyiséget (ami marad 1729 köbméter, illetve fogyasztási helytől és gázminőségtől függően ennél több) naparányosítással havi szintre le lehessen bontani az átalányosoknak. Emiatt attól függően, hogy az adott hónap hány napból áll (28-31 nap), előre kalkulálni lehet, hogy mennyi kedvezményes, rezsivédett árú gáz jár. Ez 144 köbméter körüli volumen lesz, a pontos szám az adott hónap napjainak konkrét számától függ majd.

Ha az ügyfél egy hónapban ennél többet fizet, akkor is pontosan fogja látni, mekkora mennyiségért kell majd a versenypiaci költségeket tükröző, 7,5-szeres gázárat fizetni. Amikor pedig eljön az éves leolvasás ideje, akkor vagy visszakap pénzt az ügyfél az MVM-től, vagy neki kell még befizetnie, attól függően, hogy végül mennyi volt a tényleges gázfogyasztása.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés