ACNEWS

Magára vállalta a felelősséget Vidnyánszky Attila – beadta lemodását

Vidnyánszky Attila Fotó: wikimedia-Kispados-részlet
Vidnyánszky Attila Fotó: wikimedia-Kispados-részlet
A Nemzeti Színházban történt pénteki baleset miatt lemondott Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója – közölte a színház a Magyar Nemzettel.
Hirdetés
Ad image

Vidnyánszky Attila a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerte vezérigazgatói felelősségét. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert.

A baleset a pénteki Rómeó és Júlia-előadás közben történt a díszlet nézők által nem látható részén. Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen.

Az ismert színész azonban váratlanul megszédült, és mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. Azonnal kórházba szállították őket, és az előadást félbeszakították. Mindkét színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes. A Nemzeti Színház másnap közleményt adott ki, melyben beszámolt a művészek egészségi állapotáról.

Csák János kulturális és innovációs miniszter az alábbi Facebook-bejegyzésben küldött üzenetet a két színésznek: „Együttérzésemet küldöm, és mielőbbi gyógyulást kívánok a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művészeinek!”

A Semmelweis Egyetem hivatalos oldalán ma arról tájékoztatott, hogy a két színész jobban van, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát. 

A színház részéről ugyanakkor még mindig nem adtak pontos tájékoztatást arról, hogyan pontosan hogyan történt a szerencsétlenség.

Idén áprilisban jelentette be Csák János, hogy Vidnyánszky újabb öt évre vezetheti a Nemzeti Színházat. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezőnek az lett volna a harmadik ötéves ciklusa, 2013 óta vezeti a teátrumot, amikor Alföldi Róbertet váltotta a főigazgatói székben

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés