ACNEWS

2024. September 27.   |   Adalbert napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Magas fizetés mellett is járhat albérleti támogatás

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
Továbbra is elérhető a kormány 187 ezer forintos albérleti támogatása. Azonban nem tudja mindenki igényelni. Mutatjuk a részleteket!
Hirdetés
Ad image

Idén márciusban jelentette be a kormány, hogy új támogatási módszer kerül bevezetésre. A cél, hogy a lakosság könnyebben jusson albérlethez az egyre növekvő bérleti díjak tengerében. A Pénzcentrum hívta fel a figyelmet arra, hogy a lehetőség továbbra is elérhető. Azonban már csak az év végéig lehet rá pályázni, és csak a következő félévre lehet igénybe venni a havi 186 760 forintot. Azonban nem tud bárki könnyedén hozzájutni.

A pénzt ugyanis csak az éppen munkába álló, hangsúlyozottan regisztrált álláskeresők igényelhetik. Azonban csak akkor, ha

  • a foglalkoztatási és bérleti jogviszony kezdetének napjáig benyújtják a kérelmet
  • legalább 1 hónapja aktívan keresnek állást, és ez be van jelentve
  • legalább hat hónapra szóló és legalább heti 20 óra munkaidejű foglalkoztatási jogviszonyt létesítenek,
  • a lakóhelytől legalább 60 kilométerre található a munkavégzés helye
  • a foglalkoztatási jogviszonyból származó rendszeres, havi, munkaszerződés szerinti munkabére nem haladja meg a 700 ezer forintos összeget.

Fontos, hogy ha a bérleti szerződésben szereplő havi bérleti díj kevesebb, mint a havonta nyújtható albérlet támogatás, akkor maximum a szerződéses havi díj ősszegéig ítélhető meg az albérlet támogatás. Az albérlet támogatás kizárólag belföldön végzett munkára vonatkozóan, belföldi ingatlanra kérhető.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés