ACNEWS

Magát vádolja a lezuhant Viki apja: „Megvettem neki a koporsóját”

Fotó: tv2-képernyőkép
Fotó: tv2-képernyőkép
Bűntudat gyötri Tibort, amiért a lányának karácsonyi ajándékba megvette azt a vitorlázó repülőgépet, amivel Dunakeszin lezuhant.
Hirdetés
Ad image

Nagyon fáj az elvesztése és magamat hibáztatom – írta a Dunakeszin működő repülőklub Facebook oldalára a lányát  gyászoló édesapa. – Karácsonyi ajándék volt a gép. A gép egy részét megvásároltuk neki, hogy bármikor tudjon repülni. Megvettem neki a koporsóját…” A poszt szerint súlyos bűntudat és önvád gyötri a tragikus sorsú pilótalány édesapját, amiért megvette lányának a 65 éves vitorlázó repülőgépet. Így vált Viki résztulajdonosává az 1959-ben gyártott L-Spatz 55 típusú gépnek, amivel június 23-án Dunakeszin a reptéren lezuhant.

Az összetört szívű édesapja a bejegyzésében többek között azt is megemlítette, hogy lánya egyszer 300 méter magasságban egy másik típussal már került dugóhúzóba.  Akkor tökéletesen megoldotta a vészhelyzetet. Igaz, azzal a géppel sokat repült, ezzel viszont még nem volt gyakorlata. Ez volt vele a harmadik felszállása. Ráadásul Viki egyszemélyes gépét csörlő húzta fel a magasba, ami 150 méteren elszakadt. Ez megmagyarázza, hogy miért kezdte meg a lány ilyen alacsony magasságon a végzetessé vált fordulót.

Mint azt az AcNews megírta, a vasárnap lezuhant 17 éves lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban meghalt. Az 1959-ben gyártott gép fel sem szállhatott volna, ugyanis 2024. május 02-án lejárt a légialkalmassági vizsgája. Vikit a szülei mellett a szerelme is gyászolja, aki Dunakeszin ugyanannál a repülőklubnál repül.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés