ACNEWS

Magyar Attila: Ha tudtam volna mit hoz a jövő, nem leszek színész

Magyar Attila Fotó: RTL
Magyar Attila Fotó: RTL
A Pepita-díjas színész elárulta, hogy ha üzenhetne a fiatalkori önmagának, milyen tanácsokat adna a jövőre nézve.
Hirdetés
Ad image

A Drága örökösök sztárja, Magyar Attila elmondta, hogy a fiatal srác kori önmagának milyen impulzusokat küldene vissza az időben.  

Tizenkét-tizenhárom éves korom óta ebben élek, gyerek,- diák,-, később felnőtt színjátszóként, majd egyetemistaként, végül végzett színészként. Az sem mindegy, hogy az akkori tudásommal lennék újra fiatal, vagy tudnám azt, amit most tudok? – kezdte a színész a Pepita magazinnak, majd azzal folytatta, hogy mire hívná fel a figyelmet a tizenéves énjének.

„A 80-as évek végén, mikor elkezdtem a pályát, a filmgyártás dübörgött, a Filmgyárnak még saját színészei voltak. A Magyar Televízió dráma osztálya termelte a filmeket, a nagy sztárok elemükben voltak, mindenki felnézett rájuk. Mondanám önmagamnak, hogy vigyázz, legyél flexibilis, mert ez nem lesz mindig így! Nem mindig a színész lesz a középpontban, más világ jön. Azt is üzenném önmagamnak, hogy minden nagyszerű, csodálatos és még azt is elfogadom, hogy a tanulmányaidat elhanyagolod az álmaid miatt, de már most gondolkozz el azon, hogy mi az a szakma, ötlet, hogy ha bármi gond van a színészettel, ne legyél kétségbeesve. Készíts magadnak egy B tervet, egy bevételi forrást. Ezzel együtt, ha tudom, hogy mit hoz a jövő és milyen irányba haladunk, akkor nem biztos, hogy a színészetet választom hivatásomul” – fejtegette a művész.

Magyar Attila egyébként jelenleg többek közt a Centrál Színház Fekete Péter címszerepét játssza éppen. Egy igazi balszerencsés figurát. A való életben viszont igazán talpraesett. Sőt, folyamatosan fejleszti magát. És azt is pótolja, ami annak idején kimaradt a tanulmányaiból.

„Mivel általános és középiskolában sok tanulmányom kimaradt, mert inkább az iskola mellé, mint az órákra jártam, ezért most ezeket az anyagokat pótolom. Vannak 7.-8.-9.-es fizika, kémia, történelem és földrajz könyveim, amelyekből folyamatosan tanulok. Nagyon kikapcsolnak a filozófia olvasmányok, a csillagászat és a fizika. Az autóban, az öltözőben hallgatok podcastokat ezekben a témákban. Dávid Gyula és Orosz László fizikusok előadásait tátott szájjal hallgatom” – mondta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés