ACNEWS

2024. August 22.   |   Menyhért, Mirjam napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Magyar felderítő egységet gyilkoltak le az oroszok

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Az orosz fegyveres erők megsemmisítették a kárpátaljai „Magyar madarak” nevű felderítő egység csoportját. Legalább 20-an meghaltak.
Hirdetés
Ad image

Egy hiba miatt az orosz hadsereg megölte a Dnyeper jobb partján tartózkodó kárpátaljai magyar egységet, amely FPV drónokat kezelt. Erről Volodimir Vaszilenko, a Herszon régió kormányzójának sajtótitkára számolt be.

Az orosz felderítők több napon keresztül drónokról szorosan figyelték a csoportot. Kivárták a megfelelő pillanatot, több egyidejű, célzott csapást mértek a magyar csapatra.

„Az ellenségek a Dnyeper jobb partján fekvő Gavrilovka falu különböző házaiban rejtőztek el, és azt hitték, hogy biztonságban vannak. Egyikük azonban hibát követett el – felment a netre, és lelepleződött” – mondta Vaszilenko.

A támadás következtében az egység veszteségei a halottak és sebesültek számában összesen 20 főre rúgtak. Köztük voltak az FPV drónok kezelői és a támogató személyzet tagjai is – írja a tavria.tv.

A „Magyar madarak” légi felderítő egység egy olyan taktikai csoport, amely az FPV drónoperátorok egyik leghíresebb alakulatát képviseli az AFU-n belül. A zászlóalj parancsnoka a Kárpátaljáról származó Robert Brovdi. Nincs információ arról, életben maradt-e.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés