ACNEWS

Magyar kisgyerekek rekedtek a háborús izraeli övezetben

Magyarország mindent megtesz, hogy hazahozza a háborús övezetből a honfitársait Fotó: MTI
Magyarország mindent megtesz, hogy hazahozza a háborús övezetből a honfitársait Fotó: MTI
Tombol a háború Izraelben: 5 ezer rakétát lőttek ki a földről, a tengerről és a levegőből a palesztin terroristák.
Hirdetés
Ad image

Az egész világot sokkolta az Izraelt ért szombat reggeli támadás, kritikus a helyzet a Gázai övezetben. Mint azt az AcNews megírta, a Hamász palesztin szervezet több száz rakétát lőtt ki Izraelre a Gázai övezetben szombat reggel. A nagyszabású támadásban sokan meghaltak, rengetegen megsebesültek. A mentősök Ashkelon, Gedera és Javne városok környékén számoltak be sebesültekről, több városban is utcai harcok folynak.

Izrael hadiállapotot hirdetett ki. Az izraeli hadsereg felszólítottak mindenkit, hogy maradjon otthon. Eközben folyamatosak az egyeztetések a térségben rekedt magyar állampolgár biztonsága érdekében. A legfrissebb információk alapján tizenegy magyar állampolgár tartózkodik a Gázai övezetben. Többségében kiskorú gyermekek – írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint valamennyi magyar családdal felvették a kapcsolatot. A körülményekhez képest jól vannak, és az események alakulásának függvényében tervezik az övezet elhagyását.

A helyzet azonban kritikus, a jelenleg is zajló fegyveres összecsapások miatt ezen családoknak egyelőre életveszélyes megkísérelni a menekülést – olvasható a külügyminiszter bejegyzésében.

Az izraeli helyzet súlyosságát jelzi a közösségi oldalakra felkerült videók tartalma is. Látszik, ahogyan az izraeli fiatalok százai az életükért menekülnek a sivatagban. Többen épphogy csak elérik az autóikat és úgy menekültek el a palesztin terroristák elől – írja a Hetek. Helyszíni beszámolók szerint a pánikot fokozta, hogy rakéták is süvítettek a menekülők feje felett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés