ACNEWS

Magyar mentős mentett meg egy szlovák kisgyereket

Szabadsága első napján életet mentett a magyar mentős,Galatóczki Péter a nejével indult motoros túrára, azonban hamarosan “szolgálatba helyezte magát".

Hirdetés
Ad image

Szabadsága első napján életet mentett a magyar mentős,Galatóczki Péter a nejével indult motoros túrára, azonban hamarosan “szolgálatba helyezte magát”.

Éppen megálltak, hogy megcsodálják a herlányi gejzírt, amikor egy szlovák nyelven segítségért kiabáló édesanyára lettek figyelmesek, aki 7-8 év körüli gyermekével a karjaiban rohant a várakozó motorosok felé. Bajtársunk és szintén egészségügyben dolgozó felesége azonnal megvizsgálták a teljesen ellilult, eszméletlen gyermeket és kiderült, hogy valamilyen idegentest zárta el a kisfiú légútját. Heimlich-féle műfogást alkalmaztak és a  4. lökésre láthatóvá vált a szájüregben az elzáródást okozó kekszdarab, amit így már könnyen el tudtak távolítani. A gyermek ezután szinte azonnal felsírt és az ordítva zokogó édesanya is kezdett kicsit megnyugodni. Mire a helyi mentők megérkeztek, a gyermek állapota sokat javult és stabil állapotban adhatta át bajtársunk a szlovák mentőegységnek, akik azonnal kórházba szállították – írta meg a közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

 

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés