ACNEWS

Magyarország fegyverkezik és felkészül a háborúra

Orbán Viktor ezt szót használta: militarizálódik.
Hirdetés
Ad image

Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédében elmondta, hogy a kormány célnak tűzte ki, hogy legyen ütőképes honvédség és világszínvonalú hadiipar.

A következő évtizedekben Európa újra militarizálódik, Magyarországnak alkalmazkodnia kell. Ennek egyik jele, hogy a harci drónok gyártása is megindul német–izraeli–magyar együttműködésben.

Most fejeződött be a NATO innovációs hete Budapesten, ez azért is fontos, mondta a kormányfő, mert Magyarország alapítója az innovációs mechanizmusnak. A kormányfő elmondta: 4 ezren kötöttek szerződést a honvédséggel, gőzerővel folytatják a toborzást is – idézi az Index.

Mit jelent a militarizálás?

1. Katonai célok szolgálatába állítás. Vagyis fegyverkezés és felkészülés a háborúra, illetve a háború megvívása politikájának folytatása – idézzük a wikiszótárt.

A militarizálás volt az egyik megoldás az 1930-as évek gazdasági válságára. A militarizálás élénkíti a gazdaságot a kormánymegrendelések növekedése miatt, majd a militarizálás miatt kitört háború mindent elpusztít.

2. Katonai célú felkészítés, amikor egy ország lakosságát, illetve annak egy részét – főleg az ifjúságát – katonai szellemben nevelik, fegyelmezik az iskolákban, így felkészítik a háborúra. A sajtóban az uszítás a militarizálás egyik eszköze.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés