ACNEWS

Május 13. hajnala: ismét cirkálórakéták zúdultak Kijevre

Kijev Fotó: Pixabay
Kijev Fotó: Pixabay
Oroszország pénteken kora reggel rakétákat küldött Ukrajna fővárosára, Kijevre. Ez volt májusban eddig a 13. támadás.
Hirdetés
Ad image

A kijevi regionális városvezetés a Telegramban azt írta: „Újabb légitámadás Kijev ellen, május eleje óta a 13. a sorban! És mint mindig, most is hajnalban. A támadást ezúttal Tu-95MS stratégiai bombázók hajtották végre, a Kaszpi-tenger térségéből, valószínűleg X-101-es cirkálórakétákkal”.

Egy későbbi bejegyzésben azt írták, hogy a törmelékek megrongálták az Obolon kerületben lévő bevásárlóközpont tetejét. Áldozatok nem voltak.

De nem ez volt az egyetlen támadás, ami megrázta az országot – számolt be róla a Guardian.

Volodimir Zelenszkij bejelentette, hogy legalább egy ember meghalt és 15-en megsebesültek a ma reggeli orosz támadásban, amely egy egészségügyi létesítményt ért Dnyipro városában.

„Az orosz terroristák ismét megerősítik, hogy minden emberi és becsületes dolog ellen harcolnak. Rakétatámadás ért egy klinikát Dnyipro városában. Jelen állás szerint egy ember meghalt, 15-en pedig megsebesültek. A támadás utóhatását felszámolják, az áldozatokat mentik. Minden szükséges szolgálatot bevonnak. Részvétem az elhunytak családjának. Visszavonhatatlanul és minél hamarabb le kell győznünk ezeket az emberteleneket. Mert ez a mi időnk, a mi népünk. És a mi népünk a legértékesebb dolog Ukrajnában” – mondta az ukrán elnök.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés