ACNEWS

Mallorca hőse is meghalt a kultikus bár összeomlásakor

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Négy ember halt meg a Mallorcán történt tragikus épületomlásban. Köztük volt a hős kidobóember, a pincérnő és két turista
Hirdetés
Ad image

Mallorca sokkot kapott: a népszerű Medusa Beach Clubnak otthont adó épület csütörtök este hirtelen összeomlott. A mentőszolgálat szerint a kétszintes épület teteje omlott be. Az ok kezdetben tisztázatlan volt.

A mallorcai hatóságok szerint négy ember vesztette életét, egy férfi és három nő. Köztük volt Abdoulaye, a Ballermann egyik ismert kidobóembere is. Az üdülőszigeten hősként ismerik és ünneplik, mert 2017-ben megmentett egy spanyolt a fulladástól. A férfi aznap este a tengerbe ment, de nem tudott az árral szemben úszni. Kétségbeesett felesége hívott segítséget. Abdoulaye beugrott a vízbe, és megmentette a spanyol életét- írja a blick.ch.

A szenegáli kidobóember mellett a spanyolországi strandklub pincérnője, és két turista is életét vesztette. Az omlásban 16 ember sérült meg, néhányan közülük súlyosan – közölték a mentőszolgálatok. A sérültek közül heten válságos állapotban vannak.

Az épületet csak néhány éve újították fel. Az első emeleten lévő, összeomlott részt chill-out helyiségként használták. Az összeomlás idején sok vendég tartózkodott az étteremben, amelynek egy része egyben koktélbár is volt, élőzenével. A rendőrség, a tűzoltóság és a mallorcai katasztrófavédelem mentőszolgálatai gyorsan a helyszínre érkeztek. A szomszédos bárokat és lakóépületeket az omlásveszély miatt kiürítették, a területet pedig lezárták. A helyi polgármester háromnapos gyászt hirdetett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés