ACNEWS

Mamutfasírt került a tányérra

De senkinek sem ajánlott megkóstolni. Ausztrálok rég kihalt állatok húsát alkotják újra.

Hirdetés
Ad image

De senkinek sem ajánlott megkóstolni. Ausztrálok rég kihalt állatok húsát alkotják újra.

Egy ausztrál húsipari vállalat azt a célt tűzte ki maga elé, hogy rég kihalt állatfajoknak fogja újraalkotni az ehető részeit. Ezzel is azt szeretnék megmutatni, hogy a termesztett húsok, milyen jó alternatív megoldásként szolgálnak az állatok levágása helyett.

A Vow nevű cég több mint 50 fajt vizsgál a lehetséges felhasználás érdekében, így alpakát, bivalyt, krokodilt, kengurut, pávákat és különféle halfajtákat – írja a Guardian.

A húsipari cég vezérigazgatója, George Peppou elmondta, hogy szeretne változtatni az emberek szokásain, és le akarja téríteni őket a hagyományos állati fehérjék fogyasztásáról.

„Hiszünk abban, hogy erre a legjobb mód a hús feltalálása. Olyan sejteket keresünk, amelyek könnyen termeszthetők, igazán ízletesek és táplálók, és ezeket a sejteket összekeverjük, hogy igazán finom húst készítsünk.”

Éppen ezért a legújabb húsalkotó projectük a gyapjas mamut lett, mert a diverzivitásnak és a klímaváltozásnak a szimbóluma, ugyanis ezt az állatfajt az emberi vadászat és az utolsó jégkorszak utáni felmelegedés sodorta a kihalásig.

Az ausztrál cég, Ernst Wolvetang közreműködésével állította elő a mamut izomfehérjéjét.

„Nevetségesen egyszerű és gyors volt. Pár hét alatt megcsináltuk. Eleinte az volt az ötlet, hogy dodóhúst készítsünk, de ahhoz nem léteznek a szükséges DNS- szekvenciák” – mondta a mérnök, aki azt is megosztotta, hogy egyelőre miért nem kóstolhatta meg senki a mamut húsgolyót.

„Ezt a fehérjét évezredek óta nem láttuk. Vagyis fogalmunk sincs, hogyan reagálna az immunrendszerünk arra, ha megesszük.”

Az első alkotásuk, ami viszont forgalomba kerül, a japán fürj lesz, amit szintén fehérjéből tenyésztettek ki.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés