ACNEWS

A piti tolvajból lett celeb hat éve tartozik az állatmenhelynek – Manuel nem fizet!

Fotó: Manuel/Instagram
Fotó: Manuel/Instagram
A The Voice című műsor zsűritagjának először talán önkritikát kellene gyakorolnia és csak ezek után ítélkezni másokról.
Hirdetés
Ad image

Hat évvel ezelőtt a zenész és két barátja az ország egyik legismertebb állatmenhelyét, a Noé Állatotthont látogatta meg. Ugye milyen cuki? Ja, nem. A három jóbarát ugyanis adományozás helyett inkább ellopta a kapuban kiállított, átlátszó műanyagból készült adománydobozt. Tette azért is különösen elítélendő, mert furcsa lelkülettel rendelkezik egy olyan ember, aki azt a pénzt lopja el, amit rászoruló állatoknak gyűjtenek az állatbarátok.

A rendőrség gyorsan azonosította az elkövetőket és ügyükben ítélet is született. Fejenként 50 óra közmunkára kötelezték őket, amit nyolc hónapon belül kellett volna teljesíteniük, illetve fejenként 20 ezer forintot is vissza kellett volna fizetniük. Az RTL sztárját és barátait nem hatotta meg az ítélet, amelynek azóta sem tettek eleget.

Az ügy hat éves évfordulója alkalmából, Schneider Kinga a Noé Állatotthon szóvivője osztott meg egy friss Facebook-posztot.

Amikor kiderült, hogy az X-Faktor nevű tehetségkutatóban fog szerepelni, a kereskedelmi csatorna szerkesztői, – nem maga Manuel – megkeresték az állatotthont. Elmondták, hogy a fiú hamarosan nagyon népszerű előadó lesz, ezért szerették volna ha még a műsor kezdete előtt rendeződnek a dolgok.

„Azt javasolták, hogy dolgozzunk. Írjuk posztot a fiúról, arról, hogy jóvátette minden bűnét, az X-Faktorban drukkoljunk neki, erről is posztoljunk a közösségi felületeinken, vagyis vegyünk úgy részt az imidzs-építésében, hogy ő közben tényleg ledolgozza nálunk a büntetését” – nyilatkozta a borsonline.hu megkeresésére Schneider Kinga.

Az állatotthon szóvivője azt is elmondta, hogy nyitottak voltak, mert tényleg hisznek abban, hogy mindenki megérdemel egy második esélyt. Éppen úgy, ahogyan a náluk menedéket kapó állatok is azt kapnak. Még örültek is a lehetőségnek, hiszen egy menhely sorsa az adományozókon múlik, nekik pedig szükségük volt/van a reklámra. Az énekes azonban nem jelentkezett.

Újabb évek teltek el, amikor a pandémia ideje alatt Manuel végre megkereste az otthont. Közösségi gyűjtést akart szervezni a számukra. „Épp zárva volt az egész világ, így mi is. Pedig jó lett volna, ha a csatornáin beszél rólunk, ha megkéri a követőit, hogy aki úgy érzi, az az adója 1 százalékát utalja nekünk, népszerűsítsen bennünket, ebben segítsen. De utána megint eltűnt” – emlékezett vissza Schneider Kinga.

Azóta a Noé Állatotthon szóvivőjének nemrég megjelent posztja hozzá is eljutott. Ő maga nem bírta felemelni a telefont, azonban menedzserét megbízta azzal, hogy kapcsolatba lépjen a menhellyel.

„A poszt után írt nekünk a menedzsere. Azt mondta, szeretnék felvenni velünk a kapcsolatot és másnap beszéltünk is, nem Manuellel, hanem a menedzserrel… Azt kérdezte, mi lenne az a dolog amivel, le tudna zárulni ez az ügy” – mesélte a szóvivő, aki most is csak azt tudta mondani válaszként, amit Manueléknek. Fizessék ki a büntetést, és dolgozzák le a rájuk kirótt közmunkát!

Azt még nem tudni, mi lesz a hat éve húzódó ügy legújabb megbeszélésének eredménye. Csak egy dolog biztos: Manuel nem fizetett és nem dolgozta le a büntetését. Időközben viszont sztárrá avanzsált, 344 ezer követője van csak az Instagramon. Az RTL-en főműsoridőben szerepel a képernyőkön és az ország egyik legismertebb előadója.

Fotó: Manuel/Instagram

Egyébként valószínűleg nem esne nehezére kifizetni a 20 ezer forintot, hiszen csak az a Hublot karóra, amit a műsorban és a fotóin is visel 4 millió forintot ér.

(Nyitókép: Manuel/Instagram)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés