ACNEWS

2024. October 04.   |   Ferenc napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Már 2 kilométeres a sor a repülőtéren – VIDEÓ

Münch repülőtér / Fotó: Shutterstock
Münch repülőtér / Fotó: Shutterstock
Totális káosz alakult ki a repülőtéren, miután véget ér Európa egyik legnagyobb fesztiválja. Mindenki haza akar jutni, ennyi volt a buli.
Hirdetés
Ad image

Hamarosan véget ér az Oktoberfest. A turisták jelenleg hatalmas tömegbe tömörültek. A müncheni repülőtéren található Theresienwiesen már koránt sincs bulihangulat. Ott erős idegekre és kitartásra van szükség. Csütörtökön az utazóknak órákig kellett várakozniuk a két kilométeres sorban.

Az épület belsejéből kétszer is átkígyózott a sor a repülőtér előcsarnokán, és végignyúlt az egész terminálon.

A turistáknak több mint egy órát kellett várniuk, hogy egyáltalán a biztonsági ellenőrzéshez eljussanak. Mivel a stresszes és frusztrált utasok természetesen attól tartottak, hogy lekésik a járatukat, a hangulat ingerült és feszült volt.

A probléma: a 2-es terminálon van egy központi biztonsági ellenőrzőpont, amelynek kapacitása nem tud megbirkózni a rohammal, ami már a beszállókártya-szkennereknél is késésekhez vezetett. Ráadásul jelenleg építési munkálatok is zajlanak, ami nyolc százalékkal csökkenti a biztonsági ellenőrzések kapacitását – írja a krone.at.

Robert Wilhelm, a repülőtér szóvivője azt mondta: „További személyzetet mozgósítunk, hogy biztosítsuk a sorban állás rendjét. Ez folyamatosan mozgásban maradt, és vizet osztottunk az utasoknak”.

A tényleges biztonsági ellenőrzésnél minden rendelkezésre álló kaput kinyitottak, így az ottani várakozási időt körülbelül 15 percre lehetett csökkenteni. A hosszú várakozási idő ellenére az utasok többsége el tudta érni a járatát.

Az Oktoberfest hivatalosan vasárnap ér véget. A hétvégén további tömörülés várható.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés