ACNEWS

2024. July 03.   |   Kornél, Soma napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Marine Le Pen még nem nyert eleget

Le Pen / Fotó: Shutterstock
Le Pen / Fotó: Shutterstock
Marine Le Pen által fémjelezett Nemzeti Tömörülés (RN) a felmérések szerint 34 százalékos támogatottsággal az élen végzett a francia választások első fordulójában.   
Hirdetés
Ad image

Emmanuel Macron francia államfő „széleskörű demokratikus és republikánus összefogásra” szólított fel vasárnap este a nemzetgyűlési választások egy hét múlva esedékes második fordulójára.

„Az első forduló magas részvételi aránya (…) azt bizonyítja, hogy ez a szavazás fontos minden honfitársunk számára. És hogy tisztázni kívánjuk a politikai helyzetet” – írta közleményében az államfő. Szerinte „a Nemzeti Tömörüléssel szemben eljött az ideje egy széleskörű, egyértelműen demokratikus és republikánus összefogásnak a második fordulóra„.

Marine Le Pent az első fordulóban újraválasztották képviselőnek az észak-franciaországi Hénin-Beaumont településen. Úgy vélte, hogy a „macronista tábor gyakorlatilag kitörlődött”. A Nemzeti Tömörülés nemzetgyűlési frakcióvezetője szerint az első fordulóban „a franciák kifejezték azon szándékukat, hogy hátat fordítsanak” Macronnak. Pontosabban az államfő „hét évnyi lekezelő és korrozív hatalmának”. A választási székhelyén elmondott beszédében az ellenzéki pártvezér azt kérte a francia néptől, hogy adjon abszolút többséget a Nemzeti Tömörülésnek a jövő vasárnapi második fordulóban.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés