ACNEWS

Máris 24 rejtélyes áldozata van az új magyar szuperbörtönnek

Csengeri börtön / Fotó: BVOP
Csengeri börtön / Fotó: BVOP
Még el sem készült a csengeri börtön, máris különös és eddig megmagyarázhatatlan ok miatt 24-en belebetegedtek.
Hirdetés
Ad image

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) hétfőn az MTI-vel. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint 24 ember került kórházba vizsgálat céljából.

Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője elmondta: a csengeri börtön építésében hétfőn részt vevő 97 fogvatartottból 12-en, míg a munkáltatást biztosító 37 személyi állományú ember közül hárman torokkaparást és szemirritációt tapasztaltak.

Hozzátette: a műveletirányítók a munkavégzést azonnal beszüntették, a szükséges munkavédelmi intézkedéseket megtették, és ezzel egy időben értesítették az Országos Mentőszolgálatot és a katasztrófavédelem munkatársait. Szakemberek vizsgálják a tünetek kialakulásának lehetséges okait – mondta Makula György.

Az OMSZ az MTI megkeresésére azt közölte, hogy a helyszínre nyolc mentőegység érkezett, és végül 24 ember került kórházba vizsgálatra. A legjellemzőbb tünet a torokkaparás volt, egyikük sem minősült súlyos állapotúnak – írta Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés