ACNEWS

Másfél éve kómában fekszik Ricsi, 40 milliós műtét segíthet rajta

Ricsi klinikai kezeléséért 40 millió forintot kérnek az orvosok, családja most erre gyűjt Fotó: Szilágyi Richárd
Ricsi klinikai kezeléséért 40 millió forintot kérnek az orvosok, családja most erre gyűjt Fotó: Szilágyi Richárd
Az autóversenyzőt a kocsijában érte a baj: minden előzmény nélkül leállt a szíve, 50 percig élesztették újra.
Hirdetés
Ad image

Aznap, ahogy máskor is tették, a társával egy személyautóval járták be a pályát, hogy a közelgő verseny előtt megismerjék – mesélte a Blikknek Ricsi felesége, Krisztina. – Megálltak pihenni egy kicsit, beszélgettek a többiekkel, majd visszaültek az autóba. Ricsi még bekötötte az övet, majd hirtelen elveszítette az eszméletét. Annyira előjel nélkül történt minden, hogy a társa először azt hitte, csak vicc az egész.

Sokáig nem kapott az agya oxigént

Aztán pár másodperc múlva már a többiekkel együtt azon dolgoztak, hogy megpróbálják Ricsit életben tartani. Közben riasztották a mentőket, akiknek erdei utakon kellett átverekedniük magukat, hogy meg tudják közelíteni a helyszínt. Az orvosi segítség megérkezéséig a sporttársai próbálták újraéleszteni, majd a mentők folytatták.

Ötven percen át küzdöttek azért, hogy Richárdot életben tartsák és szállítható állapotba hozzák. A ralist mentőhelikopter szállította kórházba, ám kiderült, hogy túl sokáig nem kapott oxigént. Ezért a mai napig úgynevezett éber kómában van. „…Most már ránéz arra, aki beszél hozzá, nézi, hallgatja a tévét és rámosolyog a kislányára” – mondta Krisztina, aki a férje tragédiájának idején volt terhes Jankával.

Nem ölelheti az egyéves kislányát

A kisbaba azóta egyéves lett, néhány napja ünnepelték a születésnapját. De Ricsi még soha nem vehette a karjaiba.

Krisztina gyűjtést indított, s számtalan sporttárs segítette a családot. A cél, hogy kivihessék Ricsit egy németországi klinikára, mivel az ottani kezelésekkel javíthatnának az állapotán. A terápia 8 héten át tart majd, 30 különféle kezelési módot alkalmaznak. Ha összejön a szükséges 40 millió forint, három héten belül el is kezdenék a kezelést. Itthon nem tudnak többet tenni Richárddal annál, hogy a debreceni kórház ápolási osztályán vigyáznak rá.Én viszont úgy döntöttem, nem vagyok hajlandó beletörődni abba, hogy a 31 éves férjemet így kelljen látnom” – jelentette ki Krisztina.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés