ACNEWS

Másfél évvel élte túl öngyilkos fiát Sinead O’Connor

Fotó: wikimedia.org - Bryan Ledgard
Fotó: wikimedia.org - Bryan Ledgard
Meg nem erősített hírek szerint az 56 éves énekest holtan találták. Fia, Shane 2022 januárjában öngyilkos lett. O'Connor  nem tudott túllépni a halálán.
Hirdetés
Ad image

O’Connor évekig küzdött mentális problémákkal, depresszióban szenvedett. Az énekes életét a sorscsapások jellemezték. Édesanyja gyerekkorában bántalmazta, később egy katolikus bentlakásos iskolában szexuálisan abuzálták – árulta el az énekesnő pályafutása során.

A Dublin melletti Glenagearyben 1966-ban született. Szülei korán elváltak, O’Connor pedig édesanyjával nőtt fel, aki bántalmazta – ezzel 1994-es „Fire on Babylon” című dalában foglalkozott. O’Connor sok későbbi mentális egészségügyi problémáját ezeknek a tapasztalatoknak tulajdonította.

Első szólóalbuma „The Lion and the Cobra” akkor jelent meg, amikor terhes volt első gyermekével – a mű betört a nemzetközi slágerlistákra, aranylemezt hozott neki, és 2,5 millió példányban kelt el. De igazán híressé csak a második albumával, az „I Do Not Want What I Haven’t Got” (1990) és különösen a „Nothing Compares 2 U” (eredetileg Prince által énekelt) dal verziójával vált.

2011 különösen drámai év volt a számára, öngyilkossági fenyegetéseket és kétségbeesett segélyhívásokat írt a Twitteren. Néhány hónappal később mániákus-depressziós betegsége miatt lemondta tervezett turnéját.

De a színpadon is többször okozott botrányt. Egy János Pál pápáról készült fotót tépett szét egy amerikai műsorban.” Hiszünk a jó győzelmében a gonosz felett” – kommentálta demonstratív tettét élő adásban az akkor teljesen fehérbe öltözött énekesnő az NBC televízióban. Bár két évvel később bocsánatot kért a pápától, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy O’Connor nyilvánosan támadta a katolikus egyházat. 2018 októberének végén végül kijelentette, hogy áttért az iszlám hitre, és megváltoztatta a nevét Shuhada’ Davitt-re, ami mártírt jelent. O’Connor három gyermeket hagyott maga után.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés