ACNEWS

Másfél napig szívatta a WizzAir a magyar utasokat  Milánóban

A Milánóból Budapestre tartó WizzAir gép június 26-a este helyett csak június 28-án, hajnalban hozta Magyarországra az utasait.
Hirdetés
Ad image

Vérlázító módon szívatta meg a WizzAir a magyar utasait Milánóban. Az Utazómajom egyik olvasója osztotta meg, hogy június 26-án szeretett volna hazajönni Milánóból Budapestre. A mentrend szerint a járat 22:30-kor indult volna Magyarországra, de az utasokat 17:14-kor a WizzAir e-mailben értesítette, hogy 21:30 helyett csak éjfélkor tudnak felszállni. Ilyesmi főszezonban gyakran előfordul, azonban a folytatás minden képzeletet felülmúlt.

Se repülő, se transzfer

A reptéren várva, 21:49-kor újabb üzenetet kaptak – írta a Blikk. Eszerint  a járat időpontja másnapra, azaz június 27-én, 08:13-ra módosul, így 09:53-kor érnek Budapestre. Emiatt a várakozó utasokat elszállásolták a reptértől 25 km-re lévő Blue Relais Maggiore hotelbe. A transzfert reggel 05:00-ra ígérték, csakhogy hiába várták, az nem érkezett meg. Majd a Wizz Air 08:08-kor ismét egy e-mailt küldött, miszerint nem tudták megoldani a transzfert.

Azt írták, az utasok intézzenek maguknak egyet, és „ha a WizzAir észszerűnek gondolja az árát, akkor megtérítik”. A légitársaság ezt reggel 8 után írta, miután a reggel 5-ös transzfer nem érkezett meg. Csakhogy ezúttal a gép a kiírt időpont szerint, azaz 08:13-kor elindult a hotelben elszállásolt 30 magyar utas nélkül, akik nem értek ki addig a reptérre a kiesett transzfer miatt.

Gyógyszerek nélkül vártak

Végül a konzulátus segített: taxit fogtak és kimentek a repülőtérre, ahol a WizzAir átfoglalta őket a W62336-os esti, 21:50-es járatra. De repülő helyett ismét egy e-mailt küldött a WizzAirt. Miszerint június 27-én nem indul járat, hanem majd csak 28-án hajnal 02:10-kor. Pár óra múlva, 18:44-kor új e-mailt kaptak, hogy mégsem 02:10 -kor indul a a gép, hanem 03:20-kor.

Az Utazómajom olvasója azt írta, egy szál ruhában a gyógyszerei nélkül várta, hogy végre hazajusson 30 társával együtt. Mindenki ideges volt a bizonytalanság miatt. A WizzAir 2 x 15 euro értékű étkezési kupont adott a 24 óra alatt, illetve a hotelben kaptak reggelit. Végül az Utazómajom legfrissebb információi szerint június 26-án, 21:30 helyett június 28-án, 02:10-kor indulhattak az utasok.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés