ACNEWS

Maszatolt az ügyész: 8 éves kisfiút gázolt a részeg, megúszta

Megdöbbentően enyhe büntetést kért az ügyész a részeg, gátlástalan, cserbenhagyó gázolóra Fotó: RTL
Megdöbbentően enyhe büntetést kért az ügyész a részeg, gátlástalan, cserbenhagyó gázolóra Fotó: RTL
A gyanútlan kisvárdai kisfiú az utcán biciklizett, amikor az ittas sofőr tolatva áthajtott rajta,  majd cserben hagyta őt.
Hirdetés
Ad image

A 20 éves sofőrt végül a rendőrök találták meg. Kiderült, hogy részeg volt, a jogosítványát csupán 3 hónappal korábban szerezte meg. Ráadásul egy 50 éves asszony is megsérült a balesetben, a gázoló mindkét áldozatát cserbenhagyta. Egyszerűen elsétált a helyszínről. Ennek ellenére az ügyészség a legenyhébb büntetés kiszabását kérte rá. Ami azt jelenti, hogy a bíró már nem tehet semmit, nem kerül börtönbe a gátlástalan gázoló. Senki nem érti, mi lehetett az ügyész érdeke, hogy így elmaszatolja a súlyos közlekedési bűncselekményt.

Attila, a 8 éves fiúcska súlyos fejsérülést szenvedett, száguldó rohamkocsi vitte a kórházba. Az intenzív osztályon küzdöttek az életéért. Az édesanya szívszorító részleteket árult a gázolásról, amit ő is végignézett, és ami nagyon megviselte.

„Szemben voltam, ahogy tolatott, néztem… aztán szaladtam, Utána megfordult, nézett hátra. Tudta jól, hogy mit csinál” – mesélte felindultan a kisfiú édesanyja az RTL Híradónak. A nő képtelen belenyugodni, hogy a részeg, cserbenhagyó sofőr ilyen olcsón megússza, amit a fiával tett. Elárulta, Attila azóta fél az autóktól, naponta megkérdezi, hogy visszanőtt-e már ott a haja, ahol megsérült. A család az ügyvédektől kapott bocsánatkérő levelet, ám az anya szerint ezt elkésettnek érzik. Az ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével és ittas járművezetés vétségével vádolja a férfit. Azt indítványozta a vádiratban, hogy pénzbüntetésre ítélje és hosszabb időre tiltsa el a járművezetéstől.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés