ACNEWS

Mától már nem kötelező dideregni

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Jelenleg kedvezőbb az energiaellátási helyzet, mint tavaly. Éppen ezért "eltörölték" az előírt 18 fokot a közintézményekben.
Hirdetés
Ad image

Az Energiaügyi Minisztérium közölte, hogy a jelenlegi kedvezőbb ellátási helyzetben a korlátozás további fenntartása nem indokolt. A kapcsolódó rendelkezéseket ezért az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs javaslatával összhangban hatályon kívül helyezi a kormány.

A nemzetközi energiaválság okozta ellátási bizonytalanságok miatt egy tavalyi kormányrendelet előírta, hogy a kormányzati és egyéb költségvetési szervek, intézmények helyiségei legfeljebb 18 fokos léghőmérsékletig fűthetők fel.

Az idei fűtési szezonban így az általános munkavédelmi szabályok alkalmazandók a helyiségek hőmérsékletére. Vagyis a hideg évszakban a szellemi munkát végzők esetében 20-22 fokos, könnyű fizikai munkát végzőknél 18-20 fokos léghőmérséklet biztosítandó – írja a 24.hu.

 A 14. életévüket be nem töltött gyermekeket is gondozó köznevelési intézményekben legalább a 20 fokot el kellett érnie a léghőmérsékletnek.

„Az előző fűtési szezonban a takarékossági intézkedéseknek és az enyhe időjárásnak köszönhetően negyedével csökkent a hazai gázfogyasztás az egy évvel korábbihoz képest. Áprilisban így magas szintről kezdődhetett meg a tárolók feltöltése. A hazai gáztárolók töltöttsége már meghaladja a 97 százalékot. A rendelkezésre álló készletmennyiség a tavalyelőtti lakossági fogyasztás több mint 160 százalékát, az éves teljes felhasználás közel kétharmadát fedezi” – fogalmaztak a közleményben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés