ACNEWS

2024. September 11.   |   Teodóra napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Matthew Perry szomorú élete

Matthew Perry / wikipedia.org
Matthew Perry / wikipedia.org
S közben mindenkit megnevettetett...
Hirdetés
Ad image

Chandler szerepében a Friends című amerikai sitcomban megnevettette az embereket, de élete inkább tragédiához hasonlított: Matthew Perry amerikai színészt szombaton élettelenül találták Los Angeles-i otthoni pezsgőfürdőjében.

Perry soha nem titkolta alkohol-, gyógyszer- és drogfüggőségét. Gyermekkora nehéz volt. Édesapja színészként és modellként, édesanyja Pierre Trudeau kanadai miniszterelnök sajtófőnökeként dolgozott. A pár Matthew Perry első születésnapja előtt elvált. És bár jól kijött mostohaszüleivel, és több testvére is született, egyedül érezte magát, és önbizalomhiánnyal küszködött. 14 évesen azt hitte, megtalálta a megoldást.

„Nagyon jól emlékszem arra a napra. Egy réten feküdtem, és megittam egy egész üveg bort. Utána a mennyországban éreztem magam” – mondta egy évvel ezelőtt az ABC amerikai műsorszolgáltatónak adott interjújában. „18 évesen minden nap ittam. A barátokkal és egyedül is.”

A függőség kísérte Perry életét. „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing” című, 2022 novemberében megjelent önéletrajzában úgy becsüli, hogy „valószínűleg körülbelül 9 millió dollárt fektetett be, hogy megszabaduljon ettől az egésztől”. 64 elvonási kezelésről, 15 rehabilitációról, 14 műtétről és több mint 6000 terápiás találkozóról számolt be.

Betegsége a magánéletét is megzavarta, így a kilencvenes években Julia Robertsszel való kapcsolatát is: „Azt hittem, nem vagyok elég jó neki. Összetört és kicsavarodott voltam, szerethetetlen.”

2018-ban bizonytalan lett a helyzete: túlzott fájdalomcsillapító fogyasztása miatt bélperforáció lépett fel nála: két hétig kómában, öt hónapig kórházban volt. Az orvosok csak két százalék esélyt adtak neki a túlélésre. Amikor egy évvel ezelőtt megjelent az önéletrajza, azt állította, hogy 18 hónapja tiszta.

Néhány nappal a halála előtt Perry posztolt egy képet magáról a pezsgőfürdőben az interneten. Nem világos, feltehető, ugyanarról van szó, amelyben élettelenül találták. Szombat reggel még edzett, két órával később az asszisztense talált rá holtan. A helyszínen nem találtak kábítószert, de gyógszereket igen. A halál pontos oka továbbra is tisztázatlan.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés