ACNEWS

Max Verstappen győzött a Kanadai Nagydíj időmérőjén

A holland világbajnok az esős időmérőn is hengerelt/fotó: Red Bull
A holland világbajnok az esős időmérőn is hengerelt/fotó: Red Bull
Őrület, a holland világbajnok varázslatos kör végén az élről indul, mögötte Nico Hulkenberg és Alonso végzett.
Hirdetés
Ad image

Sokan mondják, hogy könnyű dolga van a Red Bull két pilótájának, mert űrautóval versenyeznek, amivel könnyű futamot nyerni. Csakhogy míg Verstappen sorra nyeri a futamokat, idén a nyolc időmérőn ötöt megnyert, addig Perez rendre alulteljesít, most is csak a 12. rajthelyet szerezte meg.

Tovább tart a Ferrari bénázása, Carlos Sainz feltartotta az Alpine pilótáját, Pierre Gaslyt, aki azért, hogy elkerülje az ütközést, a menekülőutat választotta. Emiatt kiesett a Q1-ből, csak a 17-ik helyről rajtolhat.

Pierre Gasly okkal őrjöngött a csapatrádióban Carlos Sainz miatt. „El kellene tiltani! Szerintem teljességgel elfogadhatatlan, amit Carlos csinált, ilyen egyszerű az egész. 300-zal érkezem, ő meg 30-cal tötyög az utolsó sikánban, és csak a saját körére koncentrál… Először is nem tudtam befejezni a körömet, amivel simán az első hatban lettem volna, aztán pedig borzasztóan veszélyes és teljesen felesleges volt” – fakadt ki az Alpine pilótája.

Vasárnap 20.00 órakor indul a Kanadai Nagydíj futama, amit az M4 közvetít.

Az időmérő végeredménye, de ez még változik:

Frissítés: Végül a versenybírók 3 helyes rajtbüntetéssel sújtották Carlos Sainzot, ahogy Nico Hulkenberget, Yuki Cunodát és Lance Strollt is – írta a player.hu. Így Alonso az első sorból rajtolhat Verstappen mellől a vasárnapi futamon.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés