ACNEWS

MC Hawer megküzdött a démonaival, most másoknak is segít

Videósorozatban osztja meg tapasztalatait.

Hirdetés
Ad image

Videósorozatban osztja meg tapasztalatait.

Koczka Géza, ismertebb nevén MC Hawer pontosan tíz éve, hogy megküzdött démonaival, végleg letette a poharat. Most elhatározta, hogy sorstársainak is segít megküzdeni az alkoholizmussal.

Nemrég a TikTok oldalán indított el egy videósorozatot, ahol azokról a borzalmas időkről és sikertelen próbálkozásokról mesél, amibe az ital hajszolta. Elárulta, több alkalommal kapott epilepsziás rohamot, zárt osztályra került, de még ezek a súlyos figyelmeztetések sem segítettek neki abban, hogy úrra legyen az addikcióján. Az őszintesége megérintette a hasonló függőséggel küzdőket is, akik hozzá fordultak tanácsért – írja a Bors a Ripost cikke alapján.

MC Hawer Hogyan szokj le az alkoholról címmel tette közzé legutóbbi videóját, melyben számos, a témát érintő kérdésre válaszol.

„Ha valaki úgy érzi, hogy a családja terhére van, vagy a saját rovására megy már az alkoholfüggősége, akkor vonuljon el egy addigtológiára – kezdi Hawer. – Meg kell próbálni hat hetet eltölteni egy ezzel foglalkozó intézményben. Azért fontos ez, mert az elvonásnak – ahogy tőlem is hallottátok már –, rengeteg tünete lehet. Ha már nagyon függtök az alkoholtól, nem érdemes megpróbálni egyedül letenni, orvosi felügyelet szükséges” – idézi a Bors MC Hawert.

Kiemelte: el kell fogadni a tényt, ha valaki alkoholfüggővé válik.

„Bármilyen esemény történik, mindig eszedbe fog jutni, hogy máskor ilyen alkalmakkal ittál, és inni is akarsz, mert feldob, gyógyszer és jó. De csak egy ideig! Mert másnap, ha felkelsz, depresszív vagy. Viszont a világot szépnek látni csak úgy lehet, ha tiszta vagy. Érdemes megtartani a józanságot. Ahogy 15-20 év alatt rászoktál, ugyanúgy át kell szokni a józanságra” – magyarázta a zenész, aki a józanság üdítő érzését hirdeti.

„Nekem sikerült ügyesen venni az akadályokat, és tíz éve tartom is. Sokkal jobb érzés emiatt büszkének lenni magatokra, mint hogy tovább züllessz. Borzasztó csúnya vége van, mindig. Hiszen az alkohol az idegrendszert cibálja, emiatt sokkal indulatosabbá és agresszívebbé válsz. Nekem ez a tanácsom mindenkihez. Minden elhatározás kérdése, és be kell ismerni nem csak a hozzátartozóknak, hanem önmagadnak is, hogy probléma van. Ha ez sikerült, akkor jöhet a következő lépés: az elvonulás” – fogalmazott.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés