ACNEWS

1 millió dolláros kártérítést kapott a család, aki beperelte a Mekit

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
A család szerint a cég nem hívta fel a figyelmet a forró ételek fogyasztásának a veszélyeire.
Hirdetés
Ad image

A Florida állambeli Tamarában lévő McDonald’s gyorsétteremnek közel 1 millió dolláros kártérítést kellett fizetnie egy családnak, amiért túl forróak voltak a nuggetsek.

Philana Holmes 2019-ben, az akkor kilencéves lányának egy Happy Meal menüt vásárolt, ám amikor elhajtott, a kis Olivia hirtelen felsikított fájdalmában. A kicsinek állítólag súlyos égési sérülései keletkeztek a forró csirkefalatok miatt.

Az anya lefényképezte lánya sérüléseit, és rögzítette azt is, amint fájdalmában kiáltozik. Mindkettőt elfogadták a bíróságon bizonyítékként, az éttermet pedig elítélték. A vádirat szerint a cég nem hívta fel a figyelmet a forró ételek biztonságos fogyasztásához.

A bíróság döntése értelmében a McDonald’s-nak 800 000 dollárt kell fizetnie a családnak: 400 000 dollár a múltbeli sérülésekért és 400 000 dollár a jövőben bekövetkező károkért.

„Örülök, hogy az esküdtszék igazságos ítéletet tudott hozni, ennek örülök” – mondta Holmes a tárgyalás után. A család egyébként eredetileg 15 millió dollárt követelt. A tárgyaláson a McDonald’s hangsúlyozta, hogy nem az ő cégük a hibás. Az esküdtszék azonban ezt másként látta. Egyértelmű számukra, hogy az élelmiszereken nem volt veszélyre utaló figyelmeztetés.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés