ACNEWS

1 millió dolláros kártérítést kapott a család, aki beperelte a Mekit

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
A család szerint a cég nem hívta fel a figyelmet a forró ételek fogyasztásának a veszélyeire.
Hirdetés
Ad image

A Florida állambeli Tamarában lévő McDonald’s gyorsétteremnek közel 1 millió dolláros kártérítést kellett fizetnie egy családnak, amiért túl forróak voltak a nuggetsek.

Philana Holmes 2019-ben, az akkor kilencéves lányának egy Happy Meal menüt vásárolt, ám amikor elhajtott, a kis Olivia hirtelen felsikított fájdalmában. A kicsinek állítólag súlyos égési sérülései keletkeztek a forró csirkefalatok miatt.

Az anya lefényképezte lánya sérüléseit, és rögzítette azt is, amint fájdalmában kiáltozik. Mindkettőt elfogadták a bíróságon bizonyítékként, az éttermet pedig elítélték. A vádirat szerint a cég nem hívta fel a figyelmet a forró ételek biztonságos fogyasztásához.

A bíróság döntése értelmében a McDonald’s-nak 800 000 dollárt kell fizetnie a családnak: 400 000 dollár a múltbeli sérülésekért és 400 000 dollár a jövőben bekövetkező károkért.

„Örülök, hogy az esküdtszék igazságos ítéletet tudott hozni, ennek örülök” – mondta Holmes a tárgyalás után. A család egyébként eredetileg 15 millió dollárt követelt. A tárgyaláson a McDonald’s hangsúlyozta, hogy nem az ő cégük a hibás. Az esküdtszék azonban ezt másként látta. Egyértelmű számukra, hogy az élelmiszereken nem volt veszélyre utaló figyelmeztetés.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés