ACNEWS

Medvének öltözött embereket mutogatnak az állatkertben – Kína tagad

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Egy kelet-kínai állatkert cáfolta azokat a feltételezéseket, hogy néhány medvéje jelmezbe öltözött ember lenne.
Hirdetés
Ad image

Az embernek látszó maláj napmedvéről készült videók vírusszerűen terjedtek, és pletykákat és összeesküvés-elméleteket szítottak a kínai közösségi médiában. Az „Angela” nevű napmedve szemszögéből írt közleményben a Hangzhou állatkert tisztviselői tagadták, hogy medvének öltöztetett medve szórakoztatta a közönséget.

„Angela vagyok, a napmedve – tegnap munka után felhívott az állatkert vezetője, hogy lusta voltam-e, és kihagytam-e ma a munkát, és találtam-e egy embert a helyemre. Hadd ismételjem el még egyszer mindenkinek, hogy én egy napmedve vagyok – nem fekete medve, nem kutya – egy napmedve!” – áll a közleményben.

A népszerű kínai oldalon, a Weibón megosztott videókon egy napmedve látható, amint felegyenesedve áll egy sziklán, és kinéz a kerítéséből. Sok felhasználó furcsállta az állat felegyenesedett testtartását, valamint a hátán lévő laza szőrzet ráncait.

A kínai állatkertek a múltban már többször is nevetség tárgyává váltak, amikor háziállatokat, például kutyákat próbáltak vadállatoknak beállítani. 2013-ban a középső Henan tartomány egyik városi állatkertje azzal dühítette fel a látogatókat, hogy egy tibeti masztiff kutyát oroszlánnak próbáltak beállítani. A látogatók, akik megközelítették a ketrecet, megdöbbenésüket fejezték ki, amikor meghallották az ’oroszlán’ ugatását. Egy másik kínai állatkert látogatói Szecsuán tartományban megdöbbenve fedezték fel, hogy egy arany retriever ül egy afrikai oroszlánnak címkézett ketrecben.

A Délkelet-Ázsia trópusi erdeiben őshonos napmedve a világ legkisebb medvefajtája. A kifejlett medvék legfeljebb 70 centiméter magasak és 25-65 kilogramm súlyúak. Nem alszanak téli álmot, és jellemző rájuk a mellkasukon található borostyánszínű, félhold alakú szőrzetfoltok, valamint a hosszú nyelvük, amelynek segítségével a méhkaptárakból mézet tudnak kinyerni. A Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) a napmedvéket a veszélyeztetett fajok közé sorolja, és az őshazájukban, például Malajziában védett fajnak számítanak – írja a CNN.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés