ACNEWS

Még két nap tűzszünet – Újabb palesztin rabokat engedtek szabadon Izraelben

Izrael és a Hamász megegyezett abban, hogy újabb két nap tűzszünetet tartanak, mely során foglyokat cserélnek.
Hirdetés
Ad image

Izrael palesztin rabok újabb csoportját engedte szabadon börtönökből kedd hajnalban az izraeli erők és a gázai palesztin fegyveres csoportok közötti humanitárius szünetről született megállapodás részeként.

33 palesztint engedtek ki izraeli börtönökből, miután 11 izraeli túszt szabadítottak ki a Gázai övezetből – írja a Guardian.

A 33 rabot, nőket és tinédzsereket különböző büntetés-végrehajtási intézetekből engedték szabadon – közölte az izraeli börtönhatóság. A legfiatalabb a jelentések szerint 14 éves.

Ezzel százötvenre emelkedett az izraeli börtönökből kiengedett palesztin foglyok száma. A Hamász fogságából eddig 51 izraeli szabadult ki.

Izrael újabb listát kapott a Gázai övezetben fogva tartott túszokról, akiket hamarosan szabadon engednek – írja a 24.hu. A névsorban szereplőket várhatóan kedden engedik. A jelentés szerint a listát ellenőrizték, és értesítették a túszok családjait. Ezzel a gázai túszok ötödik csoportját engednék szabadon azóta, hogy pénteken humanitárius szünet kezdődött a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet és Izrael között.

A két fél tegnap megállapodott a négynapos gázai tűzszünet két napos meghosszabbításáról.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés