ACNEWS

Még négy győzelem, és utolérik az Aranycsapatot Szoboszlaiék

Nagy Zsolt rúgta a második gólt Koszovó ellen. / Fotó: MTI/Illyés Tibor
Nagy Zsolt rúgta a második gólt Koszovó ellen. / Fotó: MTI/Illyés Tibor
Győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat. Magyarország – Koszovó 2:0. Ez volt a válogatott – zsinórban – 14. győzelme.
Hirdetés
Ad image

Az Aranycsapat – sajnos – az 1954-es berni világbajnoki döntő elvesztése után tudott győzni 18-szor egymás után. 1954 előtt 31 szer nyertek zsinórban, de a brazil és a spanyol válogatott is át tudta lépni a bűvös harmincas határ.

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 2-0-ra legyőzte a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. A mérkőzésen Orbán Viktor is kint szurkolt.

A két csapat történelmi, vagyis első egymás elleni találkozóján Szoboszlai Dominik szerzett vezetést egy megpattanó lövéssel az 58. percben, a végeredményt pedig Nagy Zsolt állította be a 86. percben. A csereként beálló Mocsi Attila személyében újoncot avatott Marco Rossi, aki 61. mérkőzésével utolérte a szövetségi kapitányok rangsorának harmadik helyén Mészöly Kálmánt.

A magyarok immár 14 találkozó óta veretlenek, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után. Puskásék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.

A nemzeti együttes legközelebb – már a közevetlen Eb-felkészülés jegyében – június 4-én az írek vendégeként lép pályára a dublini Aviva Stadionban.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés