ACNEWS

Megalázás: Izrael alsónadrágos palesztin férfiakat vizsgál – VIDEÓ

Levetköztetett palesztinok Fotó: twitter-képernyőkép
Levetköztetett palesztinok Fotó: twitter-képernyőkép
A férfiak kiléte homályos. Azonosítottak köztük a felvételek alapján sarki boltosfiút és újságírót is.
Hirdetés
Ad image

Olyan videók keringenek a közösségi médiában, amelyek több tucat férfi letartóztatását mutatják be a Gázai övezetben. A jelentések szerint az izraeli hadsereg azt akarja kideríteni, hogy a férfiak a Hamász harcosai-e.

Legalább 100 palesztin férfit vettek őrizetbe az izraeli erők, akiket fehérneműre vetkőztettek, bekötötték a szemüket és térdre kényszerítettek egy utcán Gáza északi részén – derül ki a közösségi médiában széles körben terjesztett és az izraeli hadsereg által megerősített képekből és videókból.

Daniel Hagari izraeli katonai szóvivő szerint a parti sáv északi részén található Jabalia és Shejaiya kerületek a „terroristák fellegvárai, és mi harcolunk ellenük”. Bárki, aki ezeken a területeken maradt, aki az alagútaknákból vagy épületekből jött ki, vizsgálat alá fogják annak tisztázása érdekében, hogy „kinek van kapcsolata a Hamászszal és kinek nincs”. Mindenkit letartóztatnak és kihallgatnak.

Tudatlanság azt hinni, hogy árulkodó tetoválásokat keresnek. Az iszlámban a tetoválás és a test bármiféle megváltoztatása tilos. A muszlimok halálos bűnnek tartják, egyes szélsőséges iszlamista terrorszervezetek azonnal kivégzik azt a túszt, akin tetoválást találnak.

A palesztin fél elutasította azokat a jelentéseket, amelyek szerint a Hamász terroristái tömegesen adták meg magukat a Gázai övezetben folyó heves harcok miatt. Olyan vádak is felmerültek, hogy az izraeli hadsereg civileket tartott fogva és alázott meg az ENSZ menedékhelyein.

A Hamász a mintegy 100 fogvatartottal szembeni bánásmódot bosszúállásnak és a védtelen civilek elleni bűncselekménynek minősíti.

Videó: 50. másodperc

Az Al Jazeera Tel-Avivból tudósító Imran Khan pénteken később azt mondta, hogy az incidens során őrizetbe vett palesztinok közül néhányat szabadon engedtek – írja az Aljazeera

(Fotó: Twitter/X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés