ACNEWS

Megalázó: Lázár János így rúgott bele Novák Katalinba

Goromba üzenetet kapott Novák Katalin Fotó: MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula
Goromba üzenetet kapott Novák Katalin Fotó: MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula
A politikus gorombán reagált: úgy véli, gyávaság és régi kommunista reflexek fedezhetők fel a köztársasági elnök döntésében.
Hirdetés
Ad image

Nem finomkodott a véleményével az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője, Lázár János. Mint ismert, a köztársasági elnök nem írta azt a múlt héten megszavazott törvényt, amely lehetővé tenné, hogy ingyenesen magánkézbe adják az állami tulajdonú kastélyokat. Ehelyett Novák Katalin alkotmánybírósági normakontrollra küldte azt – írta a telex.hu.  Az elnök úgy véli, a koncepció támogatható, de a törvény rendelkezései anélkül teszik lehetővé a magántulajdonba adást, hogy „ehhez a törvényalkotó a nemzeti vagyon megfelelő védelmét biztosító garanciális szabályokat teljeskörűen meghatározta volna”.

„Ha jóhiszeműen értelmezem a lépést, akkor sem értem a célját. A Sándor-palota jogászai azt mondják: úgy változtassunk, hogy ne változtassunk semmit. A törvény lényege pontosan az, hogy változtatni kell az eddigi gyakorlaton” – idézte a lap Lázár János magyarázatát. A miniszter szerint a magántőkét nem megdönteni kell, hanem bevonni az épített örökség megóvásába, a kastélyok felújításába és fenntartható működtetésébe.

„Ha rosszhiszeműen értelmezem, akkor viszont értem a mai döntést: gyávaság és régi kommunista reflexek vannak mögötte. Remélem tévedek, és az elnök jogászai csupán nem olvasták a törvényt, vagy nem értik annak lényegét” – írta Lázár a  Facebook-bejegyzésében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés