ACNEWS

Megalázta Fekete Pákót az RTL, eljárást indított a médiahatóság

Fekete Pákó mosolyogva nyilatkozott az RTL műsorában, ahol állítólag megalázták őt - Fotó: RTL
Fekete Pákó mosolyogva nyilatkozott az RTL műsorában, ahol állítólag megalázták őt - Fotó: RTL
De a Sztárbox is a célkeresztbe került, mert az erőszakos jelenetek, a trágár nyelvezete miatt káros a gyerekekre.
Hirdetés
Ad image

Nincs könnyű helyzetben az RTL. Ugyanis két műsora (Sztárbox és a Reggeli ) miatt is eljárást indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. Elsőként meglepő módon a csatorna október 25-ei Reggeli című műsora kapcsán az emberi méltóság vélelmezett megsértése miatt. A műsorvezetők vendége Fekete Pákó volt, akivel a közelmúltban megszerzett magyar állampolgárságáról beszélgettek.

A nigériai származású Fekete Pákónak állítólag gúnyolódó kérdéseket tettek fel a műsorvezető. Arról faggatták, hogy miért tartott ilyen sokáig az állampolgárság megszerzése. Majd tesztelték a tudását az Alkotmányos alapismeretek című tankönyv kérdéseivel. A Médiahatóság szerint ezt azért tették, hogy felhívják a figyelmet a hiányos ismereteire, és megalázó helyzetbe hozzák őt. Az így kialakult légkörben Pákónak választási lehetősége sem volt, csak mechanikusan próbálta megválaszolni a kérdéseket.

Ugyanakkor a Médiatanács döntése szerint az RTL a Sztárbox november 5-i adása kapcsán megalapozottan feltételezhető, hogy a műsor az erőszakos jelenetek bemutatása, valamint a trágár nyelvezete miatt negatívan befolyásolhatta a kiskorúak személyiségfejlődését. Úgy vélte, hogy a Sztárbox lényegében az erőszak szabad áradásának engedett teret – írta a telex.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés