ACNEWS

Megbüntetnek, ha a strandon vagy a tengerbe vizelésen kapnak

Vigo városa 750 eurós bírságot szab ki mindenkire, akit a strandon vagy a tengerbe vizelésen kapnak.

Hirdetés
Ad image

Vigo városa 750 eurós bírságot szab ki mindenkire, akit a strandon vagy a tengerbe vizelésen kapnak.

A Time Out összegyűjtötte az európai szabályokat, amelyek meglepőek lehetnek, ám a környezet védelmét szolgálják.

 

Sorrento: tilos bikinit viselni a strandon kívül

Az Amalfi-part egyik legnépszerűbb helye, Sorrento nemrégiben betiltotta a fürdőruhák, bikinik és fürdőnadrágok viselését, amennyiben nem a strandokon és medencékben tartózkodnak a fürdőzők. A szabálysértőkre 500 eurós bírságot szabhatnak ki.

Nem Sorrento az egyetlen hely, ahol a fürdőruhát kitiltották a strand körül: Barcelonában 2011 óta van érvényben hasonló tilalom, míg más spanyolországi célpontok, Malaga és Palma de Mallorca is tiltják az utcai fürdőruha viselést.

Barcelona: tilos a dohányzás a strandon

Mostantól a barcelonai strandokon a dohányzásért 30 eurós bírságot kell fizetni. Az intézkedés célja az, hogy csökkentsék az eldobott csikkek számát, és tisztábbá tegyék a strandokat.

Mallorca: tilos a futball trikó

Júniusban a mallorcai Playa de Palma üdülőhelyen tizenegy étterem fogott össze, hogy új öltözködési szabályokat vezessen be, miután elkezdték szúrni a szemüket a futballtrikók, a pánt nélküli felsők, az utcai árusoktól vásárolt kiegészítők és minden olyan ruhadarab, amelyen alkoholmárkák logója szerepel. Ha valaki ilyesmit visel, bár pénzbírságot nem kap, az érintett éttermekbe való belépéstől eltiltják.

Szardínia: tilos a törölköző

A szardíniai Spiaggia La Pelosa strandjára a látogatók mostantól 3 euróért léphetnek be. Európa egyik legtisztább homokos partszakaszán a napi látogatószámot szigorúan 1500 főben korlátozzák, a belépést követően a fizetést igazoló sárga azonosító karkötőt kell viselni a strandon. Emellett a strandolók törölközőt sem hozhatnak magukkal a napozáshoz, miután az túl sok területet foglalna el a homokos parton.

Nem Spiaggia az egyetlen szardíniai hely, ahol korlátozást vezettek be: Lu Impostu (napi 1500 fő) és Brandinchi (3330 fő) is ezt teszi.

Galícia: tilos a tengerbe pisilni

Az egyik legbizarrabb idei szabály a galíciai Vigo városában lépett életbe: a város 750 eurós bírságot szab ki mindenkire, akit a strandon vagy a tengerbe vizelésen kapnak. Emellett azt is megtiltották, hogy a strandolók szappannal és samponnal mosakodjanak a tengerben, mivel ezek szennyezhetik a vízet.

 

HVG

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés