ACNEWS

Megdöbbentő, hogy kitől retteg a kínai kormány

Pedig pici, kedves és ártalmatlannak tűnik - mégis abszolút tabunak számít.

 

Hirdetés
Ad image

Pedig pici, kedves és ártalmatlannak tűnik – mégis abszolút tabunak számít.

 

2023. március 21-én minden előjel nélkül leállították a Micimackó: Vér és méz vetítését Hongkongban. A filmet forgalmazó VII Pillars Entertainment a Facebookon jelentette be, hogy a csütörtöki vetítést sajnos törölniük kellett Hongkongban és a szomszédos Makaón is – írja az Index az az Associated Press cikke alapján.

A lap kérdésére a forgalmazó elmondta, hogy bár a moziláncok jelezték számára, hogy nem tudják bemutatni a filmet a tervezett időpontokban, nem derült fény a fennakadás okaira. Az érintett moziláncok ugyanis nem kommentálták az eseményeket.

A Micimackó: Vér és méz című filmet eredetileg 30 hongkongi moziban mutatták volna be. Állítólag a Film-, Újság- és Cikkadminisztrációs Hivatal a filmet jóváhagyta, innentől kezdve pedig a film levetítése egyedül az adott moziláncok döntésén múlik.

Alexander Milne által megálmodott Micimackót már több támadás is érte korábban Kínában. Mint ahogy a portál is írja, sokan a medve pocakos, ügyefogyott karakterével gúnyolják Hszi Csin-ping kínai elnököt, amiért régebben már korlátozták az internetes keresések találatait Micimackó karakterére, valamint a 2018-as Barátom, Róbert Gida című filmet sem engedték levetíteni.

Kenny Ng, A Honkongi Baptista Egyetem filmakadémiájának professzora elmondta, hogy a városban az elmúlt két évben egyre több esetben fordult elő cenzúra, amely főként a nem kereskedelmi filmeket, hanem a független rövidfilmeket sújtotta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés