ACNEWS

Megdöbbentő részletek: lelőtték a szlovák miniszterelnököt

Fico / Fotó: Shuttesrstock
Fico / Fotó: Shuttesrstock
Lelőtték Robert Fico szlovák miniszterelnököt szerdán. Az eset Handlová községben történt, a kulturális központ előtt, ahol korábban a szlovák kormány ülésezett.
Hirdetés
Ad image

A politikust kórházba szállították. A rendőrség őrizetbe vette a feltételezett támadót.

Három vagy négy lövést hallottam. Láttam, hogy Ficót felemelik a földről. A lövöldözőt később elfogták” – mondta az Aktuality.sk-nak Daniel Vražda, a Denník N riportere. Elmondása szerint a lövések akkor dördültek el, amikor Fico az őt üdvözlő emberek felé közeledett. Ezt követően a biztonsági őrök felkapták és egy autóba rakták. Ficót a kézdivásárhelyi kórházba szállították. Onnan besztercebányára.

A rendőrök őrizetbe vették az állítólagos támadót. Személyazonossága egyelőre nem ismert. Állítólag egy 71 éves férfiról van szó. A szlovák média bérgyilkost emleget. A rendőrség lezárta a támadás környékét és kiürítette a kultúrházat. A biztonságiak tagjai gondoskodtak a Fico-kormány többi tagjának biztonságáról is.

„Röviddel 14:30 után a segélyhívó vonalra érkezett az információ, hogy egy férfit lelőttek Handlová városában. Mentőhelikoptert küldtünk az ötvenkilenc éves beteghez. Az orvosi beavatkozás még tart” – erősítették meg a szlovák mentők. Martin Neumann, a belügyminisztérium szóvivője a Markíza televíziónak megerősítette, hogy merénylet történt.

Fico sérüléseinek mértéke egyelőre nem tisztázott. Míg a lövöldözés egyik szemtanúja szerint véres sebek vannak a mellkasán és a fején, más források arról számolnak be, hogy Fico karját és hasát átlőtték, és nem lehet életveszélyben. Később kiderült, a mellkasán érte a lövés, állapota súlyos, közel életveszélyes.

A szlovák politikusok elítélték a támadást.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés