ACNEWS

Megdöbbentő részletek Prigozsin temetéséről – VIDEÓ

Prigozsin sírja a kerítéstől is látható. Fotó: t.me/s/mk_ru - képernyőkép
Prigozsin sírja a kerítéstől is látható. Fotó: t.me/s/mk_ru - képernyőkép
Mindekit becsaptak, sikerült mégis titokban eltemetni - Szentpéterváron.
Hirdetés
Ad image

A Wagner alapítóját Jevgenyij Prigozsint úgy temették el, ahogyan az elmúlt években élt – a legszigorúbb titoktartás mellett. Mindenkit becsaptak: a Szerafimovszkoje temetőben is eljátszották, hogy temetésre készülődnek. Míg az újságírók és a wagneristák a Szerafimovszkoje temetőben tolongtak, ahol korábban Oroszország számos hősét katonai tiszteletadással temették el, Prigozsint titokban a Porohovszkoje templomkertben hantolták el. Oda, ahol nincs egy híres ember sírja sem.

De ebben a temetőben temették el Prigozsin apját, Viktor Jevgenyevicset. Elhunyt, amikor fia még fiatal volt. Jevgenyij Prigozsint a mostohaapja nevelte. A Porohovszkojeba csak azok temethetők, akiknek már van ott egy családtagjuk.  Prigozsin is közéjük tartozik. Azt mondják, hogy mindent a Wagner alapítójának anyja szervezett. Fia sírján hagyott egy bekeretezett idézetet Brodszkij Csendélet című verséből – és a belőle származó szavak a Prigozsin halála körüli összeesküvés-elméletek kontextusában érdekesen hangzanak: „Él-e vagy meghalt?” 

A helyi lakosok szerint a temetés olyan csendes volt, hogy a közeli házak lakói észre sem vették. Este öt óra után, amikor a sajtószolgálat bejelentette, hogy a temetés megtörtént, katonák és kutyás rendőrök lepték el a temetőt. A biztonsági erők egy része drónellenes fegyverekkel volt felfegyverkezve. Az élő kordont a temető teljes kerítése mentén 10 méterenként helyezték el. A templomkertet 17 órakor bezárták. A videó ITT tekinthető meg.

Prigozsin sírja több mint szerénynek tűnik, nincs más rajta, csak egy egyszerű fakereszt, Oroszország és a Wagner zászlója, vörös rózsák és az anyja által odahelyezett bekeretezett vers.

A temetőt és a sírt rendőrök, és biztonsági erők sokasága védi egész éjjel s holnap is – állítólag reggel kilenckor lehet csak bemenni…azoknak, akiknek hozzátartozója nyugszik a temetőben…

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés