ACNEWS

Megérkezett a Mikulás Gyömrőre, imádtak őt a kicsik és nagyok

Évek óta él december első hétvégéjén a Gyömrő Fő terén tömegeket vonzó Mikulásváró hagyomány Fotó: Gyenes Levente/Facebook
Évek óta él december első hétvégéjén a Gyömrő Fő terén tömegeket vonzó Mikulásváró hagyomány Fotó: Gyenes Levente/Facebook
Hagyomány, hogy a szülők és a gyerekek kézzel írott levéllel várják december első hétvégéjén a jóságos nagyszakállút Gyömrő Fő terén.
Hirdetés
Ad image

Kígyózó sorok várták szombaton, hogy találkozhassanak a jóságos nagyszakállúval Gyömrő Fő terén. Szülők és gyerekek kézzel írott levéllel várakoztak türelmesen. A levélben nemcsak a Mikulásnak, hanem a Jézuskának is megfogalmazták a kívánságaikat. Még az ég is megkegyelmezett a sorban állóknak. Mert míg az ország egyik felében villámlással, égzengéssel kísért felhőszakadás, máshol hóvihar tombolt, itt csendes, békés idő volt.

„Gyömrőn már hagyománynak számít, hogy december első hétvégéjén a Mikulás átveszi a leveleket. A ami pedig nem neki szól, hanem a Jézuskának,, azt átadja a „kollégájának”. Minden évben rengeteg gyerek jön el erre az eseményre, ezt is hetek óta várták” – mesélte az AcNews-nak Gyenes Levente polgármester. Mint mondta, azok a lurkók, akiknek sietős dolguk volt, és nem bírták kivárni, míg rájuk kerül a sor, a Fő téren elhelyezett Mikulás postaládába dobhatták be az írásban megfogalmazott kívánságaikat.”

„Nálunk a Mikulás nap abban is segít, hogy az idősek a szívükben újra gyerekek lehessenek. Ezért idén is 3 millió forintot osztunk szét Gyömrő 80 év feletti polgárai között. Ez is régi hagyomány, sok idős embernek könnyet csal a szemébe, hogy nem feledkezünk meg róluk” – tette hozzá Gyenes Levente polgármestere. Aki egyébként a Facebook oldalán gyűjtést indított, hogy Gyömrőn a 4 lakásotthon mindegyikében – amelyben 40 állami gondoskodásban élő, árva gyerek lakik – nagy értékű, új tévét kaphasson az ünnepekre.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés