ACNEWS

Megerőszakolták és megcsonkították áldozataikat a Hamász tagjai

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Megvizsgálták a Hamász október 7-ei áldozatainak holttestét, amiből kiderült, hogy a női áldozatok nemiszerveit szisztematikusan megcsonkították.
Hirdetés
Ad image

A Hamász többször is tagadta, hogy a fegyveresei szexuálisan bántalmazták volna a nőket a támadások során, ennek ellenére most, az áldozatok holttestének vizsgálata közben kiderült, hogy a nőket nemcsak megerőszakolták, de a nemi szerveiket meg is csonkították.

Ezt egy magas rangú izraeli rendőrtiszt is megerősítette, aki elmondta, hogy egyértelmű bizonyítékok utalnak arra, hogy nemi erőszakot és más szexuális erőszakos cselekményt is elkövettek a támadók, olyan mértékben, hogy az már emberiség elleni bűncselekménynek lehet minősíteni.

Szerdán ülésezett az izraeli parlament, ahol több túlélő is megszólalt, illetve egy tartalékosként behívott katona is. Shari Mendes az orvosoknak segített, hogy azonosítani tudják a Shura katonai bázisra behozott női holttesteket.

Sok nőt véres, széttépett alsóneműben, vagy ruha nélkül hoztak be. A parancsnokunk több olyan katonanőt látott, akiket a vaginába, ágyékba vagy mellbe lőttek. Ez egy szándékos, szisztematikus, nemiszerv csonkítás volt – monta Mendes, hozzátéve, hogy rengeteg lefejezett vagy levágott végtagú holttesttel is találkoztak.

Egy önkéntes, Sima Greiniman a halottak maradványai összegyűjtésében segített, hogy azokat el tudják méltóképpen temetni. A férfi arról mesélt a meghallgatáson, hogy munkája során az egyik megtámadott házban volt egy nő, akit elválasztottak a családjától. A hálószobában találtak rá, az ágynak támaszkodva – írja a BBC.

Deréktól lefelé félmeztelen volt. Hátulról lőtték fejbe, miközben egy éles gránát volt a kezében – számolt be Greiniman, aki arról is mesélt, hogy egy másik nőnek szögeket és különböző tárgyakat találtak az intim helyein.

Bár sem Mendes sem Greiniman nem szakértők a témában, de vallomásuk egyértelműen összhangban van azokkal a bizonyítékokkal, amelyeket az izraeli kormány a törvényszéki vizsgálatokból, valamint a szemtanúk és az elsősegélynyújtók több száz vallomásából gyűjtött össze.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!