ACNEWS

2024. April 25.   |   Márk napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Meghalt a Himaláján a májusi 19. áldozat

Himalája - Fotó: pixabay
Himalája - Fotó: pixabay
Holttestét a világ harmadik legmagasabb hegyén, a nyolcezer méteres Kancsendzöngán találták meg a Himalájában - közölte kedden egy nepáli illetékes.
Hirdetés
Ad image

Holttestét a világ harmadik legmagasabb hegyén, a nyolcezer méteres Kancsendzöngán találták meg a Himalájában – közölte kedden egy nepáli illetékes.

Ő lett májusban a Himalája 14. áldozata. De a Himalayan Times további 5 eltűnt hegymászót tart számon.

Luis Stitzinger, a tapasztalt hegyi- és sívezető már múlt csütörtökön eltűnt. Az 54 éves alpinista egyedül indult az India és Nepál határán fekvő 8586 méter magas hegyre.

Stitzinger holttestét 8400 méteres magasságban találták meg, és öt serpa hozta le – mondta Mingma serpa, a helyi „Himalayan Times” szerint. A beszámoló szerint a Füssenből származó hegymászó oxigénpalack nélkül mászott.

Stitzinger elsősorban „magashegyi síelőként” ismert. Az extrémsportoló saját bevallása szerint több nyolcezres magasságból aláereszkedő síelésen is túl volt már. Túráin néha felesége, Alix von Melle is elkísérte, aki szintén hegymászó.

A házaspár együtt adta ki a Passion for Life című könyvet. Ismertetőjében ez áll: „Luis már gyerekként otthonosan mozgott a hegyekben; a tapasztalt hegyi vezető és expedícióvezető a hegymászásokat látványos sílejtőkkel koronázza meg”.

A Kancsendzönga a Föld harmadik legmagasabb hegye és egyben a legkeletibb nyolcezres. Csúcsán keresztül húzódik a Nepál és az indiai Szikkim állam közötti határ.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés