ACNEWS

2024. May 05.   |   Adrián, Györgyi napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Meghalt influenzában a 13 éves Niki, két orvos is hazaküldte VIDEÓ

Az orvos vizsgálat közben közölte a szülővel: , ő nem Jézus, és hazaküldte a beteg gyereket Fotó: Pixabay
Az orvos vizsgálat közben közölte a szülővel: , ő nem Jézus, és hazaküldte a beteg gyereket Fotó: Pixabay
Az ügyben a rendőrség nyomoz, de a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) szerint senki nem felelős a gyerek haláláért.
Hirdetés
Ad image

Mossa kezeit az NNGYK, vizsgálatuk szerint senki nem felelős az influenza szövődményeként fellépő tüdőgyulladásban elhunyt Niki haláláért. Pedig – mint azt az AcNews megírta – a nagyecsedi kislányt két orvoshoz is elvitték a szülei, mégsem ismerték fel a  bajt. Niki szülei szerint az orvosok későn ismerték fel, milyen nagy a baj. Nem tudják elfogadni, hogy gyermekük halálának nincs felelőse. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ azonnali vizsgálatot rendelt el – írta az RTL. Ez már lezárult, és azt állapították meg, hogy senki nem hibázott. A szülők a gyerekkel – torokfájás, láz és hányinger miatt – a háziorvoshoz mentek, aki otthoni kúrálást írt elő. A szülők elmondása szerint másnap hiába hívták a rendelőt telefonon, hogy 39 fokos láza lett a gyereknek.

Nem azt mondta, hogy hozza vissza a lányát, hogy nézzem meg, hogy mi van vele, hanem azt, hogy ő nem Jézus, és vetett egy keresztet. Egy nap alatt nem tudja meggyógyítani” – mesélte az RTL Híradónak a kislány édesapja, Petrohai Ferenc. Aznap estére mellkasfájdalom miatt Nikit a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték. Ott vírusfertőzést állapítottak meg, és újra hazaküldték őket. Három óra múlva Niki vért hányt. Ekkor már a mátészalkai gyermeksürgősségire vitték be a szülei. Onnan a nyíregyházi kórházba került, tüdőgyulladással. Fájt a szíve, végül a légzése is leállt. A család összeomlott, képtelenek beletörődni, hogy a hivatal szerint senki nem felelős Niki haláláért.

„Hazaküldenek. És pár óra múlva meg kritikus állapotban van? Vissza kell mennünk a kórházba? Ha feljebb küldött volna az ambulanciára, akkor az én lányom a mai napig élne” – panaszolta az édesanya. A család és ügyvédjük most a rendőrségi nyomozás eredményét várják.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés