ACNEWS

Megható levelet kaptak a vízimentők, akik a Balaton-átúszáson újraélesztettek egy férfit

Kedves szavakkal köszönte meg a vízimentők szakszerű segítségét az a férfi, aki ott volt azon a vitorláson, amelyen sikerült újraéleszteni az egyik úszót a Balaton-átúszáson.

Hirdetés
Ad image

Kedves szavakkal köszönte meg a vízimentők szakszerű segítségét az a férfi, aki ott volt azon a vitorláson, amelyen sikerült újraéleszteni az egyik úszót a Balaton-átúszáson.

„Meghatottan olvastam a 40. Lidl Balaton átúszáson újraélesztett férfi sikertörténetéről szóló összefoglalót a Vizimenők Magyarországi Szakszolgálatának honlapján, melyben köszönetet mondanak a talpraesett helytállásomért.
Tudniuk kell, hogy én tartozom Önöknek és minden kollégájuknak sok-sok köszönettel, akik nap, mint nap bajbajutott emberek ezrein segítenek!

Önök csodálatra méltó cselekedetet hajtottak végre szombaton, melynek szemtanúja voltam! Láttam, hogy gyors helyszínre érkezés, kitűnő helyzetfelismerés, határozottság, szakszerű ellátás és összehangolt csapatmunka jellemzi Önöket vízen, levegőben és szárazföldön egyaránt!
Láttam, hogy az újraélesztést nehezítő körülmények ellenére is milyen precízen kivitelezték. A vitorlás apró fedélzetén, 1-2 négyzetméternyi helyen kellett az eszméletlen férfit és az orvosi felszereléseket elhelyezni, s az orvosoknak úgy elhelyezkedni, hogy az életmentő mellkaskompressziót el tudják végezni, majd a defibrillátort a legnagyobb biztonságban tudják használni. Lenyűgöző volt látni Önöket munka közben, s a csodát, ahogyan a férfinek visszaadják az életét!

Külön köszönet illeti Önöket azért is, hogy jelenlétük, s a szervezettségük nyugtatólag hatott mindannyiunkra!

Én életem első Balaton átúszására érkeztem Révfülöpre. Jó időben voltam jó helyen, és csak a legjobb tudásomhoz mérten végeztem a rám bízott feladatokat a szent cél érdekében. A mentést követően a legnagyobb biztonságban és nyugalomban folytattam az úszást, tudván, ha bajom esne, máris ott terem a profi segítség, s megmentenek engem is.
Az eset után mégis lassabban úsztam, a mentés során átélt pillanatok hatással voltak rám, s volt mit feldolgoznom. Boldog voltam, hogy az ismeretlen férfi Önöknek hála visszatérhetett az életbe, s kapott egy újabb esélyt, én pedig tovább élvezhettem a rendezvény minden örömteli pillanatát, a vizet, a hullámokat, a perzselő napot, az emberek társaságát, a szőlőcukrot, s barátaim ölelését a déli parton.

Jó érzéssel tölt el, hogy ebben a nehéz helyzetben laikus nőként, a kabin lépcsőjén állva is segíthettem, s ennek a nagyszerű csapatnak a tagja lehettem még ha csak egy órára is!
Uraim, minden tiszteletem az Önöké!” -tette közzé a közösségi oldalán a levelet a férfi hozzájárulásával a VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE.

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés