ACNEWS

Megint lezuhant egy lift a fővárosban – öten meghaltak

Hat gyermek meghalt a hétvégi robbanásban Fotó: Pixabay
Hat gyermek meghalt a hétvégi robbanásban Fotó: Pixabay
Húsz méter magasból indult a tragédia. Az összes építőipari liftet leállítják a fővárosban.
Hirdetés
Ad image

Körülbelül 20 métert zuhant hétfőn a lift egy stockholmi építkezésen – jelentette be kedden az ügyészség. Egyelőre nem világos, hogyan történhetett, de a vizsgálatokat megkezdték.

A munkaadók úgy döntöttek, hogy ideiglenesen leállítják az összes építőipari felvonót Stockholmban

A baleset egy többemeletes lakóház építése közben történt. Az építési munkákat leállították. Egyelőre annyit tudni, az áldozatok nem a fővállalkozó alkalmazottai voltak. Feltehetően vendégmunkásként dolgoztak.

A DN megtudta, hogy a liftben egy talicska is volt, megrakva olyan eszközökkel, amelyek hozzájárulhattak ahhoz, hogy az áldozatok olyan súlyos sérülések szenvedjenek, hogy nehéz azonosítani őket.

A felvonó, amelyben az áldozatok utaztak, kedden még kicsavarodva feküdt a hóval borított talajon, magától az épülettől körülbelül öt méterre. A bérház, amely oldalára a liftet telepítették, jelenleg nyolc emelet magas, a kilencedik emelet épül.

Sokan, akik szemtanúi voltak a balesetnek, sokkot kaptak és rosszul lettek.  

– Azt még nem tudjuk, hogy mely cégek érintettek, de azt tudjuk, hogy többen vannak. Azt is tudjuk, hogy ők is nehezen tudják kideríteni a más országokból érkező alkalmazottak rokonait. Tapasztalatból azt is tudjuk, hogy a munkáltatóknak is támogatásra van szükségük egy ilyen helyzetben – mondta egy nyilatkozó hivatalnok.  

Október végén történt egy hasonló liftes baleset – Berlinben. Akkor négyen haltak meg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés