ACNEWS

2023. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Megkaparintotta a Szuperkupa trófeát a Manchester City

Pixabay
Pixabay
A Bajnokok Ligájában címvédő Manchester City 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 5-4-re nyert szerdán az Európa-liga-győztes Sevilla ellen a labdarúgó európai Szuperkupáért kiírt pireuszi mérkőzésen, ezzel először kaparintotta meg a trófeát.
Hirdetés
Ad image

A második számú európai kupasorozatban rekorderként hétszeres győztes andalúziai csapat története során hetedszer játszhatott a trófeáért, de csupán az elsőnél, még 2006-ban járt sikerrel, azóta hat összecsapásán alulmaradt. Ezzel szemben a szigetországi gárda most debütált a Szuperkupáért kiírt találkozókon, diadalával pedig a 25. klub lett – és a hatodik angol -, amely elhódította a serleget.

A Cityből hiányzott a Burnley elleni angol bajnoki idénynyitón pénteken megsérült Kevin De Bruyne. A belga irányító hasonló okból már a BL-döntőt sem tudta végigjátszani, és most három-négy hónap kihagyásra kényszerül.

A mérkőzést a Sevilla kezdte lendületesebben, az első öt percben nem nagyon hagyta kijönni kapuja elől a Cityt, amely azonban lassan átvette az irányítást, és mezőnyfölénybe került. Hamarosan az a játékkép alakult ki, amire számítani lehetett, a manchesteri csapat járatta a labdát a Sevilla térfelén, a spanyol együttes pedig szervezetten védekezett. Aztán az első félidő közepe után egy ellentámadás futott a bal oldalon, Marcos Acuna pontosan ívelt középre, Juszef En-Nesziri pedig magasra ugorva, védők szorításában, hét-nyolc méterről a kapu jobb oldalába fejelt, a labda a kapufát érintve került a hálóba.

Ezt követően még nyomasztóbbá vált a City mezőnyfölénye, amely azonban meddőnek bizonyult, hiába passzolt rengeteget az angol alakulat, helyzetet gyakorlatilag nem tudott kialakítani.

A második félidőben is jól kezdett a Sevilla, több támadása gólszerzési esélyt jelentett, akár el is dönthette volna a mérkőzést. Mégis a City tudott egyenlíteni, pedig alig volt képes megbontani ellenfele védelmét: egy átívelésnél üresen maradt több manchesteri játékos, és közülük Cole Palmer fejelt a kapuba.

A hajrára beszorult a Sevilla, de a továbbra is többnyire statikusan támadó City nem tudta eldönteni a mérkőzést, így következtek a tizenegyesrúgások.

Az első kilenc játékos nem hibázott, a tizedikként következő sevillai Nemanja Gudelj azonban a felső lécre bombázott, ami a manchesteriek győzelmét jelentette. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés