ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Meglőtték Donald Trumpot a választási gyűlésen

Fotó: MTI/AP/Evan Vucci
Fotó: MTI/AP/Evan Vucci
Merényletet követtek el a volt amerikai elnök ellen Pennsylvániában, egy fegyveres támadó meglőtte Trumpot.
Hirdetés
Ad image

Fegyveres támadó meglőtte és a fülén eltalálta szombat este  Donald Trumpot a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén, Butlerben. A volt elnököt kórházban ápolják azután, hogy a biztonsági személyzet és a hatóságok a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. A merényletet követően a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a korábbi amerikai elnököt védőgyűrűben vitték le a színpadról. A lövöldözésben a fegyveres támadót a titkos szolgálat emberei agyonlőtték, de a nagygyűlés egyik tagja is életét vesztette. Két másik résztvevő pedig súlyos sérülést szenvedett – ismertette Richard A. Goldinger, Butler megye kerületi ügyésze a CNN-nek. Hozzátette, hogy a támadó a lövéseket több száz méterről adta le egy épület tetejéről.

Két órával a támadás után Trump egy bejegyzést tett közzé közösségi oldalán, a Truth Social-ön. A bejegyzésben megerősítette, hogy a lövés a jobb fülén érte. „Meglőttek egy lövedékkel, amely a jobb fülem felső részét szúrta át. Azonnal tudtam, hogy valami nincs rendben, mivel sistergő hangot hallottam, lövéseket, és azonnal éreztem, ahogy a golyó átszakítja a bőrömet” – idézte a telex.

„Micsoda durva egy világ ez… Imádkozunk Donald Trumpért” – írta Szijjártó Péter külügyminiszter megrendülten a Facebook-oldalán.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés