ACNEWS

Megölt két árulót egy Wagner-zsoldos

Unsplash
Unsplash
Oroszországban egy Wagner-zsoldos kettős gyilkosságot követett el. Áldozatai is Wagner magánhadsereg harcosai voltak. És ez lett a vesztük.
Hirdetés
Ad image

A 25 éves kirgiz állampolgárt, Jaroszlav Sehovcov két Wagner-zsoldos meggyilkolásával gyanúsítják a Voronyezs régióban. A Baza, az Astra és a Osztorozsno-Novosztyi Telegram-csatornák írnak erről. Médiajelentések szerint két katonai egyenruhát viselő halottat találtak az oroszországi Voronyezs városából az ukrajnai Luhanszk városába vezető autópálya közelében július 6-án. Mellettük egy autó volt, benne fegyverekkel. A szakértők megállapították, hogy a férfiak lövöldözés következtében haltak meg.

A kihallgatás során Sehovcov elmondta, hogy a Wagner-zsoldos csapathoz tartozik, és bevallotta, hogy két zsoldost meggyilkolt a saját soraiból. Az indíték: nem voltak hajlandók részt venni a Wagner-főnök, Jevgenyij Prigozsin „Igazság Menetén”, és ezért „elvből” eltávolította őket.

Június végén az orosz zsoldosvezér, Prigozsin és az orosz katonai vezetés közötti hatalmi harc dúlt. Prigozsin emberei ukrajnai határ mellöl támadták meg Oroszországot azzal a céllal, hogy megdöntsék a moszkvai katonai vezetést. Körülbelül 24 órás felkelés után Prigozsin meglepő módon megfordult, és visszarendelte zsoldosait táboraikba. Ezt megelőzte az orosz vezetéssel kötött megállapodás, amelyet Fehéroroszország közvetített –

Korábbi egy másik zsoldos megrémített egy egész orosz falut. Folyamatosan részeg volt, egy kancsóval és egy fejszével tombolt a faluban, azt kiabálva: „Mindenkit megölök, levágom az egész családot.” Ez addig folytatódott, amíg végül megölt egy idős nőt – késsel. Eredetileg vissza akarták küldeni ukrán frontra, de ez nem történt meg: most gyilkosságért börtönben van – írja a krone.at

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés