ACNEWS

Megölte a biciklist a csontrészeg sofőr, aztán cserbenhagyta

Pétert mentőhelikopter vitte kórházba/Fotó: OMSZ
Pétert mentőhelikopter vitte kórházba/Fotó: OMSZ
A gázoló többször is visszatért, addig bámulta a helyszínelőket, míg az fel nem tűnt nekik, és el nem fogták.
Hirdetés
Ad image

Lezárta vádemelési javaslattal a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ikladi gázoló ellen halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatott nyomozást. Az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

Októberben lesz két éve, hogy egy 19 éves kerékpárost elütöttek Ikladon, a Szabadság úton. Hiába érkeztek hozzá a mentők, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A tragédiát okozó gépkocsi vezetője megállás és segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről.

Később a helyszínen intézkedő rendőrök észrevettek egy többször arra haladó gépkocsit, aminek a színe megegyezett az úttesten maradt törmelék színével. Kiderült, a balesetet okozó sofőr tért vissza. Mivel a vele szemben alkalmazott alkoholszonda elszíneződött, mintavételre előállították.

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy az 57 éves, galgamácsai gázoló súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, ráadásul a toxikológus szakértő nyugtató jelenlétét is kimutatta a szervezetében.

Ha mindez nem lenne elég, a sofőr lakott területen okozta a balesetet, a megengedett 50 helyett 87 kilométeres sebességgel hajtott. A jármű sofőrje elmondta: sajnálja, hogy segítségnyújtás nélkül tovább ment a baleset után, és otthagyta a kerékpárost. A baleset körülményeire nem emlékezett tisztán, csak arra, hogy elindult Aszódra alkoholt venni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés